VolkswagenZanimljivosti

VW Amarok na putu oko sveta za 100 dana

Aktivista u prevenciji HIV-a Joakim Franc (Joachim Franz) vodi ekspediciju kroz 50 zemalja.

Na desetogodišnjicu Svetske ekspedicije podizanja svesti o AIDS-u (World AIDS Awareness Expedition – WAAE), Volkswagen Privredna vozila još jednom pruža podršku atleti Joakimu Francu u njegovom radu na prevenciji HIV-a, time što kompanija stavlja na raspolaganje pet Volkswagen Amaroka sa specijalnim dodacima i opremom za “Turneju pomeranja sveta”.

Ove godine, avanturistički nastrojen tim ide putanjom u obliku slova “W” preko zemaljske kugle: ekspedicija je počela prošle nedelje u Vankuveru, Kanadi, i trenutno je konvoj na putu kroz Južnu Ameriku, a cilj je Argentina. Odatle, putovanje se nastavlja kroz Evropu, ponovo na jug do Južne Afrike, onda povratak u Egipat i pravac do Rusije i Kine, sa konačnim odredištem u Australiji. U toku putovanja, učesnici nameravaju da prođu kroz 50 zemalja za 100 dana.

Harold Šomburg (Harald Schomburg), član Upravnog Odbora Volkswagen Privrednih vozila zadužen za Marketing i Prodaju, vidi obostranu korist za strane koje sarađuju u ovom projektu:„ pored društvene odgovornosti, koju smo pokazali kroz našu posvećenost saradnji sa Joakimom Francom, kampanje poput ovih su uvek najbolji testovi naših vozila, sa učesnicima i tehnologijom gurnutim do granice onoga što je fizički moguće.

Trećeg dana World Aids Awareness ekspedicije šatori VW Amaroka kreću u akciju po prvi put

Partnerstvo sa Joakimom Francom i njegovim timom traje gotovo deceniju, ali zato Amarok ima svoju premijeru kao operativno vozilo za ekspediciju. Amarok je idealan izbor kao deo tima, koji je već dokazao svoju pouzdanost kao prateće vozilo i vozilo za podršku na Dakar Reliju. Imajući u vidu ambiciozni cilj – prelazak 65,000 kilometara za 100 dana pod najnapornijim i najzatevnijim uslovima – izbor Amaroka je izuzetno značajan. Ekspedicija će se suočiti sa čitavim nizom ekstremnih situacija na svom putu, svejedno da li je u pitanju vruć pesak autoputa Istočne Afrike ili smrznuti prelazi u Andima, pikap je napravljen da se nosi sa ovim uslovima, i da stigne na mesta gde druga vozila prosto ne mogu.

Zahvaljujući njegovom 4MOTION pogonu na sva četiri točka, ABS-u van puta i elektronskom stabilizatoru, Amarok je najbolje moguće vozilo da preveze avanturiste, sigurno i komforno. Dodatno opremeljen sa tvrdim krovom i kabinom za spavanje, Amarok postaje pravi dom za hrabre učesnike u ovom poduhvatu.