Zanimljivosti

Gumball 3000 startovao u Londonu

Kao što ste već mogli pročitati na ovom blogu, Gumball 3000Gumball 3000 paradna trka namenjena slavnim, bogatim i superbogatim skorojevićima krenula je danas iz Londona, a 3000 milja duga avantura ima usputnu stanicu i u Zagrebu i u Beogradu.
Avantura života kako je nazivaju organizatori ove će godine trajati 8 dana tokom kojih će učesnici trke prevaliti put od Londona pa do Istanbula.

Tokom 8 dana i noći vozači te njihovi suvozači će pored trkanja morati i da posete brojne partije koje je organizator spremio na svim usputnim stanicama, u Londonu, Parizu, Barseloni, Monaku, Veneciji, Beogradu, Sofiji, a završna fešta, za one koji stignu u jednom komadu, odigraće se u Istanbulu. Za sve ljubitelje ultrasportskih i finansijski nedostupnih automobila sjajna je vest da će Gumball imati checkpoint i u Beogradu ispred Continental hotela 31. maja, a doček prvih trkača očekuje se oko 21h kada startuje veliki live muzički spektakl, a prisutni će moći da kupe Gumball suvenire.

Inače, ovogodišnja ulaznica za Gumball 3000 iznosi 25 hiljada funti po automobilu (važi za dve osobe) i uključuje sve živo i neživo; od hotelskog smeštaja, prevoza automobila avionom, pa sve do ludih partyja.