Zanimljivosti

FlyRad “vozilo”


Ne radi se toliko o revolucionarnoj tehnologiji koja će vas dovesti na odredište brže i efikasnije, koliko o luđaštvu koje će preneraziti sugrađane

Gospodin Thomas Rank, izumitelj FlyRada, tvrdi da su tri točka zastarela, o četiri da ni ne govorimo, na dva točka s mehanizmom za balansiranje gleda s podsmehom, jer on tvrdi da je dovoljan samo jedan.

FlyRad se može koristiti na nekoliko načina, od kojih se najekstremnijim čini onaj u kojem ga korisnik (šofer) drži poput pneumatske bušilice, ravno ispred sebe, i grčevito se drži dok ga točak vuče napred, maksimalnom brzinom od 40 km/h. Tu valja upozoriti da gospodin Rank pomalo obmanjuje tvrdeći da FlyRad radi samo s jednim točkom, jer se od korisnika zahteva da nosi rolere koji služe kao zadnji točkovi. Ili prednji, jer FlyRad je moguće metnuti međ noge, sedeti na njemu ili čučati, a veštiji vozači mogu promeniti stil za vreme vožnje, bez zaustavljanja.

FlyRad teži 24 kilograma i koristi električni motor snage 500 W koji s jednim punjenjem može prevaliti otprilike 50 kilometara. Napredni korisnici mogu ga opremiti i jačim motorom (1000 W) i snažnijim baterijama, a dolazi u tri veličine: za najmlađe (i patuljke), za one srednje i za odrasle.

Izvor: CKM