Sport

Vettel klasa za sebe

Aktuelni svetski šampion odvezao je briljantnu trku u Australiji, ne dozvolivši rivalima ni da sanjaju kako ga mogu dostići.

startmelb20117 Startovao najbrži cirkus, Vettel klasa za sebe

Sebastien je startovao sa prve pozicije i već nakon par krugova bežao je Lewisu Hamiltonu više od 6 sekundi, a razlika se tokom trke samo uvećavala. Činilo se da je Vettel bez problema mogao da napravi razliku i od čitavog minuta da je to želeo, jer su njegovi najbrži krugovi bili daleko brži nego kod ostalih pilota. Ipak, Lewis Hamilton bio je vrlo zadovoljan drugom pozicijom, što je za McLaren posle svih problema u pripremnom periodu, veliki uspeh.

startmelb20110 Startovao najbrži cirkus, Vettel klasa za sebe

Heroj dana ipak je bio Rus Vitaly Petrov. Prošle godine često potcenjivan, mladi vozač je posle Abu Dabija (gde je praktično razdvojio Fernanda Alonsa od titule) odvezao još jednu sjajnu trku i na kraju završio na pobedničkom postolju. Iza njega je bio najbolji vozač Ferarija, Fernando Alonso. Odlični su bili i vozači Zaubera koji su obojica ušli među osvajače bodova, ali su zbog tehničkih nepravilnosti, na kraju ipak diskvalifikovani.

schumercmelb201112 Startovao najbrži cirkus, Vettel klasa za sebe

Možda još tragičniji jeste bilans Mercedesa, koji iza sebe ima najgoru trku od povratka u F1. Michael Schumacher i Nico Rosberg ostvarili su prosečne rezultate u kvalifikacijama, a onda su ispali u ranoj fazi trke, ne svojoj krivicom. Schumacher je ostao bez pneumatika kad se u njega zakucao Buemi, dok je Nico bio žrtva samoubilačkog naleta iskusnog Barichella, koji se poneo kao pravi početnik.

Sledeća trka vozi se u Maleziji, 10. aprila.