Sport

Trofej Beograda 2011. – zemunski sajamski reli

Tradicionalni reli, kao i svake godine podržala je opština Zemun izdvojivši sredstva koja su neophodna za organizaciju ovog značajnog sportskog događaja. Ispred opštine Zemun konferenciji je prisustvovao Dejan Vujsić, član Veća opštine, koji je tom prilikom istakao da Zemun ima dugu i uspešnu tradiciju auto-sporta i da takmičari ASK ”Zemun” to dokazuju.

Kako ovaj reli ima i međunarodni karater očekuju se i učesnici iz inostranstva. Trka za trofej Beograda otvara reli sezonu na našim prostorima, a organizatori su saglasni da je najvažnije da takmičenje protekne u najboljem redu, nadajući se povoljnim vremenskim kako bi svi vozači uspešno prošli stazu.

Međunarodni zemunski sajamski reli “Trofej Beograda 2011”, dvanaesti po redu, održaće se sutra. Učestvovaće oko 25 ekipa iz desetak klubova, a očekuju se i takmičari iz inostranstva. Pojedine ulice u gradu biće zatvorene za saobraćaj dok se trka ne završi.
Reli startuje u 9 sati ispred Beogradskog sajma, a brzinski ispiti odvijaće se na terenima Košutnjaka i Avale. Kao i predhodne godine, voziće se četiri kruga, a dolazak prvog vozila na cilj očekuje se posle 15 časova.

Za vreme održavanja trke povremeno će, uz asistenciju MUP-a, biti obustavljen saobraćaj u periodu od 7.30 sati do završetka trke na deonicama u „Košutnjaku”, od sportske hale „Rakovica”, pored restorana „Košuta” i dalje Pionirskom ulicom pored Hajdučke česme, restorana „Golf”, Topčiderskog groblja do restorana „Košuta”.

Tehnički pregled vozila i verifikacija vozača i takmičara počinje danas u 13 sati, a obaviće se u prostorijama servisa “Automehanika ICA” u Zemunu u Novogradskoj ulici broj 62.

Povremena obustava saobraćaja u Košutnjaku

Za vreme održavanja „12. sajamskog relija – Trofej Beograda 2011. godine”, u nedelju, 27. marta, povremeno će, uz asistenciju MUP-a, biti obustavljen javni saobraćaj.

Na deonicama u „Košutnjaku”, od sportske hale „Rakovica”, pored restorana „Košuta” i dalje Pionirskom ulicom pored Hajdučke česme, restorana „Golf”, Topčiderskog groblja do restorana „Košuta” od 7.30 do 15 časova doći će do obustave saobraćaja.