MotocikliSport

Srpska ekipa spremna za Bol d’ Or

Treću godinu zaredom “Srbija Rejsing tim” je jedina ekipa iz jugoistočne Evrope u Svetskom Endjurans šampionatu u motociklizmu. Proslavljeni Dragoslav Perišić, Nenad Stojanović i Rumun Jan Mistode voziće za Srbiju na otvaranju sezone na čuvenoj trci “24 časa Bol d’Or” 16. i 17. aprila.

Naša ekipa stigla je na francusku stazu Manji Kur u sredu. Na prvom nezvaničnom treningu, koji je vožen u četvrtak, takmičar “Srbija Rejsing tima” odmah je imao peh. Prilikom izlaska iz krivine Dragoslav Perišić pao je zbog ulja koje se nalazilo na stazi. Perišić nije imao ozbiljnijih povreda, ali je motor prilično oštećen.

24.jpg

Međutim, odličnim radom i intervencijom naših mehaničara, motor je veoma brzo popravljen, tako da je srpski tim vozio prva dva zvanična treninga u četvrtak.

“Nisam ozbiljnije povređen. Pad jeste bio težak, jer mi je motor isklizao zbog tog ulja na stazi, međutim osećam se dobro i na svu sreću nisam povređen. Nezgodno je to što sam prilikom pada vozio oko 200 kilometara na čas. Ipak, kvar na motoru je otklonjen i spremni smo za naredni trening, a nadam se da ćemo biti kao i do sada odlično spremni i za samu trku. Ovakve stvari se u motociklizmu događaju, tako da moramo nastaviti dalje – rekao je tim menadžer i vozač “Srbija Rejsing tima” Dragoslav Perišić.

Na prvom zvaničnom popodnevnom treningu, koji je u petak vožen na stazi Manji Kur, gde se i održava čuvena trka 24 časa Bol d’Or, naša ekipa vozila je zaista dobro, s obzirom na to da su mehaničari odradili odlično svoj deo posla.

Usledio je i noćni trening, gde su se odlično pokazali i Perišić i Stojanović i Mistod, nagovestivši da je možda upravo noćna vožnja na toj trci jedan od njihovih aduta.

26.jpg

Jan Mistod i Nenad Stojanović zadovoljni su uslovima na samoj stazi, ali i atmosferom u ekipi. Obojici je ovo prvi put u karijeri da voze trku izdržljivosti od 24 sata, s tim što je Nenad Stojanović bio u timu “Srbija Rejsing tima” i 2009, ali je zbog povrede morao da odustane.

Trku “24 časa Bol d’ Ora” voziće još jedan motociklista iz Srbije – Željko Staničić, ali kao član “BMW tima”.

Drugi zvanični trening vozi se u petak u 11.30, dok će ovogodišnja trka početi u subotu u 15.00 i završiće se u nedelju u 15.00. Ekipa RTS-a, koju čine snimatelj Srbislav Manojlović i novinar Nemanja Matić, sa ekipom je u Francuskoj, tako da ćete ekskluzivnu reportažu sa tog događaja imati priliku da vidite 24. aprila u 18.15 na Drugom programu.

(RTS.rs)