Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/motorblo/public_html/wp-content/plugins/newsmax-core/includes/core.php on line 87
Sport

Dobri rezultati Audi vozača na trci voženoj u Holandiji

Dobri rezultati Audi vozača na trci voženoj u Holandiji

Kao što je i bio plan Audi Motorsporta, vozači Audi timova su odvezli dobru trku i time omogućili da se Audi vrati u borbu za titulu šampiona.

I pored toga, šesta trka ovogodišnjeg šampionata nije u potpunosti išla u prilog Audiju. Kao i na prethodnoj trci, najbrži na kvalifikacijama, Timo Scheider je loše startovao ugasivši motor svog A4 DTM trkačkog automobila. U nastavku trke Scheider je vrlo angažovanom vožnjom i dobrom strategijom odlazaka u boks uspeo da trku završi kao najbolje plasirani Audi vozač, na poziciji tri. Prednost koju su napravili Gary Paffet i Paul Di Resta na početku trke, nije mogao da nadoknadi pa su Paffet i Di Resta trku završili na pozicijama jedan i dva, respektivno.

I pored toga, Scheider je uspeo da smanji prednost vodećeg u generalnom plasmanu, Bruno Spenglera. Četvrto mesto je osvojio Mattias Ekstrom, a bodove su osvojila još tri Audi vozača: Miguel Molina, Oliver Jarvis i Martin Tomczyk, koji su trku završili na pozicijama pet, šest i osam.

Martin Tomczyk, je pred kraj trke imao šansu da napadne poziciju sedam, na kojoj je trku završio vodeći u generalnom plasmanu – Bruno Spengler, ali je nakon što ga je Ralf Scumacher udario od pozadi i time mu uskratio mogućnost za još bolji plasman.