Specijalna vozila

Komercijalna vozila na Auto Show-u

Komercijalna vozila sve su zastupljenija u izlagačkom prostoru Sajma automobila u Novom Sadu. I ove godine, poseban segment zauzimaju laka i srednja dostavna vozila, kao i kamioni.
Posle dužeg vremena na Sajmu nastupa kompanija “General – Auto” koja predstavlja program fabrike “Iveco”. U floti privrednih vozila ističe se kombi C kategorije Iveco “daily 70c17v”, koji se prvi put predstavlja u Srbiji. Taj kombi ima ukupnu masu od 7 tona i korisnu nosivost od 4.200 kilograma. Sa duplim točkovima na zadnjoj osovini, maksimalnim tovarnim prostorom od 17m³, i snažnim motorom od 170 KS koji je generacijski iznad EURO 5 standarda, predstavlja pravu perjanicu u ponudi dostavnih vozila.


Premijerno se na Sajmu predstavlja i novi Folksvagen “crafter gp furgon”, sa dizel motorom od 2 litra i 109 konjskih snaga i zapreminom tovarnog prostora od 14 m³. Uz akcijsku cenu od 24.300 evra bez PDV-a i tri godine garancije, očekuje se da će sa povoljnim odnosom cena-kvalitet pronaći put do kupaca.

Ford “transit 300 mwb trend” sa cenom od 17.500 evra i Ford “transit 350 elwb ambiente” sa cenom od 19,000 evra, čine okosnocu ponude dostavnih vozila koje izlaže novosadski “Grand M”, dok je ponuda komercijalnih vozila koje je predstavila Auto-kuća “Mikom” i ove godine na izuzetno visokom nivou. U Hali 3 Novosadskog sajma i na otvorenom prostoru, posetioci mogu da vide program Mercedesa koji ove godine slavi 125 godina postojanja, a od komercijalnog programa izloženi su modeli “vito”, “sprinter”, “canter”, “atego”, “actros”.