Specijalna vozila

“Ikarbus” isporučio prve nove autobuse sa “Euro 4” motorom

Državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Republike Srbije Nebojša Ćirić prisustvovao je danas preuzimanju osam novih autobusa koje je “Ikarbus” napravio za potrebe kompanije “Veolija transport Litas”.

Ćirić je objasnio da je reč o autobusima sa “euro 4” motorom koji će prevoziti građane Braničevskog okruga, i napomenuo da je to prva isporuka autobusa od potpisivanja ugovora između ove dve kompanije 7. aprila ove godine.

U narednih nekoliko dana još dva autobusa biće isporučena “Veoliji”, a planirano je da se u aprilu naredne godine isporuči još 12 autobusa, dodao je on.

Prema njegovim rečima, cilj resornog ministarstva jeste da se “Ikarbus” razvije i da pronađe ozbiljnog strateškog partnera, pri čemu je za Srbiju dobro da ima domaćeg proizvođača autobusa.

Predsednik Upravnog odbora kompanije “Veolija transport Litas” Klas Gothold potvrdio je da je u planu nastavak saradnje sa “Ikarbusom”, koji je već naručio još 12 autobusa sa “euro 5” motorom.

Vršilac dužnosti direktora “Ikarbusa” Aleksandar Vićentić izrazio je zadovoljstvo zbog nastavka saradnje te kompanije sa “Veoliom”.

Vićentić je podsetio na to da je u skladu sa dogovorom koji je postignut u aprilu ove godine definisana prodaja 15 vozila, uz subvenciju države od 20 odsto i uz obavezu “Ikarbusa” da isporuči dodatnih sedam vozila na osnovu ugovora iz 2009. godine.