Servis info

Poklon NIS-a žiteljima Smedereva

Naftna industrija Srbije danas je svečano pustila u rad benzinsku stanicu “Stara železara”, u Goranskoj ulici, u Smederevu.

U temeljnu rekonstrukciju ovog objekta, koji je prvi u nizu planiranih u 2011. godini u okviru programa modernizacije maloprodajne mreže, NIS je uložio oko 80 miliona dinara. Na svečanosti su prisustvovali predstavnici NIS-a i lokalne samouprave, na čelu sa gradonačelnikom Smedereva, Predragom Umičevićem.

Ovim povodom, NIS je pripremio poklon za svoje potrošače na ovoj benzinskoj stanici u vidu promotivnog popusta od 2 dinara po litru. Akcija važi u narednih mesec dana, i odnosi se na sve vrste naftnih derivata, od Evro premijuma BMB95 i Evro dizela 5, do bezolovnog benzina BMB95, D2 i auto gasa.

Na rekonstruisanoj benzinskoj stanici “Stara železara” ispoštovani su svi ekološki i tehnički kriterijumi, u skladu sa evropskim standardima. Uveden je «brzi automat» za dizel goriva, namenjen snabdevanju teretnih vozila, kao i automat za TNG, a sve u skladu sa zahtevima tržišta. Ovaj automatizovani objekat pripada tipu male gradske benzinske stanice, sa moderno opremljenim prodajnim prostorom u okviru kojeg je smešten i kafe bar.

Kao kompanija sa najvećom maloprodajnom mrežom u Srbiji, u okviru koje su 470 benzinske stanice, NIS je pokrenuo ambiciozan program modernizacije ovih objekata. U 2010. godini NIS je na teritoriji Srbije izgradio i rekonstruisao 8 benzinskih stanica, od kojih je jedna automatska. Takođe, uvedene su 22 instalacije za TNG na maloprodajnim objektima NIS.

„NIS na svom putu transformacije u lidera na Balkanu, namerava da na najbolji mogući način odgovori potrebama tržišta. Kao kompanija sa najvećom maloprodajnom mrežom u Srbiji, pokrenuli smo ambiciozan program modernizacije benzinskih stanica, uz proširenje mreže prodaje TNG-a. Ove godine planiramo izgradnju četiri nove benzinske stanice, totalnu rekonstrukcije 23 i delimičnu rekonstrukciju 21 objekta, kao i ugradnju 34 postrojenja za TNG“, istakao je Alekej Šabašov, direktor Direkcije maloprodaje Blok prometa.