Servis info

PKS vodi naše kompanije na sajam “AUTOMEHANIKA”

Privredna komora Srbije organizuje zajednički nastup srpskih kompanija automobilske industrije na sajmu “Automehanika” u Istanbulu, koji će biti održan od 7. do 10.aprila, najavio je potpredsednik PKS, Mihailo Vesović

Potpredsednik PKS, Mihailo Vesović je rekao da deset preduzeća nastupa zajedno sa PKS dok će ostatak srpske automobilske industrije biti predstavljen kroz nastup dva klastera – Centralne Srbije i autoklastera čitave Srbije. Vesović je naglasio da je Srbija na sajmu na kome će biti predstavljeno više od 100 zemalja, biti proglašena zemljom partnerom što ima poseban značaj. Potpredsednik je najavio i da će na dan svečanog otvaranja ove privredne menifestacije biti organizovan Poslovni forum na kome će biti predstavljene mogućnosti automobilske industrije Srbije.

“Verujem da ćemo na pravi način moći da predstavimo šta je novo u automobilskoj industriji i kakve se promene događaju, da pokažemo da je Srbija zemlja u kojoj automobilska industrija igra veoma važnu ulogu”, ukazao je Vesović. Prema Veseviću, nije samo “Fijat” automobilska industrija Srbije, već je to više od 100 domaćih kompanija koje se, sa skoro 30.000 zaposlenih, bave proizvodnjom opreme i delove za automobilsku industriju. “Mi imamo kontinuitet nastupanja na sajmovima automehanike, pre svega u Frankfurtu, ali je Istambul veoma zanimljiv za srpske proizvođače autodelova i opreme jer se pojavljuju mnogi kupci i sa tržišta Bliskog istoka, centralne Azije ali i severne Afrike”, ukazao je Mihailo Vesovic, potpredsednik PKS .