Servis info

Otvaranje benzinske stanice NAIS

Naftna industrija Srbije svečano je otvorila kompletno rekonstruisanu benzinsku stanicu NAIS, u blizini Niša. Vrednost ove investicije je oko 135 miliona dinara, a projekat je realizovan u okviru programa modernizacije maloprodajne mreže NIS-a. U skladu sa tim, potrošačima je omogućen popust od 2 dinara po litru za sve vrste derivata u trajanju od mesec dana, a u sklopu promotivne akcije na novootvorenim prodajnim objektima.

U sklopu programa modernizacije maloprodajne mreže u 2011. godini, planirane su četiri nove BS, 23 pune i 21 delimična rekonstrukcija, kao i izgradnja 34 postrojenja TNG.

Na svečanosti prilikom otvaranja, generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko i gradonačelnik Niša, Miloš Simonović potpisali su Sporazum o socijalno ekonomskoj saradnji u vrednosti od 10 miliona dinara. Cilj ovog sporazuma koji se potpisuje drugu godinu za redom je dugoročno strateško partnerstvo i kroz njega, razvoj lokalne zajednice u celini.

Završetak ceremonije obležen je prisustvom prvotimaca FK Crvena zvezda koji su građanima potpisivali klupske postere.

Benzinska stanica NAIS

Rekonstruisana benzinska stanica NAIS nalazi se na auto putu E-75 u blizini Niša, blizu raskrsnice značajnih putnih pravaca.Od Beograda je udaljena oko 290 kilometara, od granice sa Bugarskom oko 100 kilometara, a od susedne Makedonije oko 160 kilometara. Temeljna rekonstrukcija rrealizovana je prema važećim svetskim tehničkim i ekološkim standardima a vrednost investicije iznosi oko 135 miliona dinara. Ekološki propisi implementirani su ugradnjom rezervoara sa duplim plaštom i separatora za zauljene vode. Na objektu je ugrađen i savremeni sistem za merenje visine, količine i gustine goriva koji pruža dodatnu kontrolu kvantiteta i kvaliteta goriva u rezervoarima.
U narednih mesec dana, u sklopu promotivne akcije, na BS NAIS važiće popust od dva dinara za sve vrste goriva koje benzinska stanica NAIS nudi: BMB 95, D2, evro dizel, a kao novina u asortimanu u ponudi se nalaze evro premijum BMB 95 (bezolovni benzin koji u potpunosti ispunjava najoštrije zahteve za emisione standarde Euro V za putnička vozila), i TNG za automobile. Svi ovi derivati toče se preko savremenih automata, što uz automatizaciju objekta, obezbeđuje kvalitetnu i brzu uslugu.

U sklopu prodajnog prostora je restoran čija ponuda je prilagođena potrebama i ukusu savremenog potrošača, kao i prodavnica snabdevena velikim brojem artikala, počev od konditorskih proizvoda i bezalkoholnih napitaka, do štampe i auto opreme. Benzinska stanica je otvorena 24 časa, opremljena je bezbednim, prostranim parkingom za teretna i putnička vozila, a prilazi prodajnom delu objekta prilagođeni su i invalidnim licima.

BS NAIS posluje u okviru Regionalnog centra Niš u čijem sastavu je 91 benzinska stanica. U samom gradu, postoji devet benzinskih stanica NIS-a. Prošle godine u regionu Niš temeljno su rekonstruisane BS Kladovo, Fontana i Đačko ostrvo, dok su u ovoj godini planirane investicije u BS Medijana 2 i BS Niš 2.

Nastavak partnerstva između Naftne industrije Srbije i Grada Niša

Naftna industrija Srbije i Grad Niš imaju zajednički cilj unapređenja života u svim oblastima i promociju vrednosti značajnih za lokalnu zajednicu. Zato je, drugu godinu za redom, potpisan Sporazum čiji je cilj razvoj saradnje na dugoročnoj i stabilnoj osnovi. Realizacija Sporazuma sprovodi se kao deo programa korporativne odgovornosti NIS-a „Saradnja radi razvoja“ preko kojeg NIS želi da pomogne lokalnim zajednicama u kojima posluje. Na osnovu prioritetnih potreba zajednice, NIS , na taj način, podržava razvoj regiona u oblastima: kultura, sport, obrazovanje, ekologija, turizam, zdravstvo, učestvuje u rešavanju socijalnih pitanja i pomaže ekonomskom prosperitetu.

Sporazum sa gradom Nišem vredan je 10 miliona dinara i ove godine uključuje podršku ženskom i muškom rukometnom klubu NAIS i internacionalnom džez festivalu Nišvil.