Servis info

NIS na Međunarodnom sajmu nafte i gasa u Turkmenistanu

Naftna industrija Srbije učestvuje na 15. Međunarodnom sajmu nafte i gasa u Turkmenistanu, koji se od 17. do 19. novembra održava u glavnom gradu Ašhabadu.

Učestvujući po prvi put na ovoj međunarodnoj manifestaciji, NIS se predstavio kao vertikalno integrisana srpska kompanija koja, osim ulaganja u istraživanje i proizvodnju nafte i gasa, posebnu pažnju poklanja proizvodnji visoko kvalitetnih naftnih derivata, modernizaciji rafinerija i razvoju maloprodajne mreže.

NIS je jedina kompanija iz Srbije koja učestvuje na ovom međunarodnom sajmu u organizaciji Ministarstva nafte i gasa Turkmenistana. Štand Naftne industrije Srbije je prvi dan posetio zamenik predsednika Turkmenistana i ministar za naftu i gas, Bajmurat Kodžahamu Hamedov.

Međunarodni sajam nafte i gasa u Turkmenistanu je okupio oko 50 naftnih kompanija širom sveta, među kojima su vodeće ruske kompanija iz oblasti naftnog i gasnog sektora, kao i kompanije iz Japana, SAD i Engleske. Predstavnici NIS-a prisustvovaće i na naučnoj konferenciji posvećenoj nafti i gasu, koja se tradicionalno održava u okviru sajma i koja okuplja stručnjake iz preko 30 zemalja širom sveta.