Servis info

Jeftinije gorivo u blizini Niša

Naftna industrija Srbije (NIS) svečano je danas pustila u rad rekonstruisanu benzinsku stanicu „Fontana“, na auto putu E-75, u blizini Niša.

Vrednost investicije iznosi 120 miliona dinara, a temeljna rekonstrukcija urađena je prema važećim svetskim tehničkim i ekološkim standardima. Povodom početka rada objekta, NIS je pripremio poklon za sve potrošače – niže cene svih vrsta derivata za dva dinara po litru. Popust u okviru akcije „NIS Petrol vam prvi čestita Novu godinu“ traje mesec dana, a važi na svim objektima koje će NIS otvoriti do kraja godine.

Na benzinskoj stanici „Fontana“ u ponudi je široka paleta goriva. Novina u asortimanu je evro premijum BMB 95, bezolovni benzin koji u potpunosti ispunjava najoštrije zahteve za emisione standarde Euro V za putnička vozila, koji uz evro dizel 5 predstavlja proizvode nove generacije koje NIS proizvodi u sopstvenim rafinerijama. Ovi derivati, kao i BMB95, D2 i auto gas toče se preko savremenih automata, što uz automatizaciju objekta, obezbeđuje kvalitetnu i brzu uslugu. Ugradnjom rezervaora sa duplim plaštom i separatora za zauljene vode, ispoštovani su ekološki propisi.

«U skladu sa postavljenim ciljem – osvajanjem liderske pozicije na tržištu Balkana, NIS ulaže u modernizaciju rafinerijskih postrojenja i razvoj maloprodajne mreže. Liberalizacija tržišta predstavlja dodatni motiv za kompaniju da podigne nivo kvaliteta usluge na svojim maloprodajnim objektima, a akcenat je stavljen na ulaganje u benzinske stanice na važnim saobraćajnim pravcima u Srbiji“, istakao je Aleksej Šabašov, direktor Direkcije maloprodaje Bloka prometa NIS-a.

U sklopu prodajnog prostora površine 255 kvadratnih metara je restoran čija ponuda je prilagođena potrebama i ukusu savremenog potrošača. U asortimanu prodavnice je, uz NIS-ove brendove, vodu „Jazak“ i NISOTEK ulja, oko 2000 artikala, od konditorskih proizvoda i bezalkoholnih napitaka, do štampe i auto opreme.

Benzinska stanica je otvorena 24 časa, opremljena je bezbednim, prostranim parkingom za teretna i putnička vozila, a prilazi prodajnom delu objekta prilagođeni su i invalidnim licima.

Benzinska stanica «Fontana» nalazi se u blizini raskrsnice značajnih putnih pravaca – od Beograda je udaljena oko 290 kilometara, od granice sa Bugarskom oko 100 kilometara, a od susedne Makedonije oko 160 kilometara.