Servis info

Hapšenje osoba osumnjičenih za malverzacije sa kvalitetom benzina

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su u nastavku akcije na suzbijanju zloupotreba u prometu akciznih proizvoda uhapšeni članovi kriminalne grupe zbog osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja.

U saopštenju se navodi da su ovu akciju hapšenja izveli pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a i PU za Grad Beograd, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Tom prilikom, slobode su lišeni vozač teretnog vozila – cisterne u privrednom društvu “Daki petrol” d.o.o. Beograd Marko U. (1987) iz Čortanovaca, SO Inđija, komercijalni referent u privrednom društvu “MB Gas Oil” d.o.o. iz Beograda Ivan S. (1972) iz Beograda, izvršni direktor preduzeća “MB Gas Oil” d.o.o. iz Beograda Nenad T. (1968) iz Beograda i vozač u privrednom društvu “Daki petrol” d.o.o. Beograd Milovan U. (1982) iz Beograda.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i vlasnik i direktor privrednog društva “Daki petrol” d.o.o. Beograd Dalibor B, za kojim se traga.

Preduzeće “MB Gas Oil”, koje se bavi prometom nafte i naftnih derivata i prodajom goriva na svojim benzinskim pumpama, angažovalo je prevoznika preduzeće “Daki petrol” radi prevoza bezolovnog motornog benzina iz Rafinerije nafte u Pančevu.

U nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe, a po prethodno postignutom dogovoru, Marko U. je po nalogu Dalibora B. nakon izvršenog preuzimanja bezolovnog motornog benzina iz Rafinerije nafte u Pančevu 22. novembra ove godine, odvezao cisternu koja je vlasništvo preduzeća “Daki petrol” d.o.o. Beograd do Batajnice, na parkiralište tog privrednog društva.

Marko U. je uz pomoć Milovana U. izvršio istakanje veće količine bezolovnog motornog benzina, nakon čega su u cisternu utočili primarni benzin koji ima nižu cenu i slabiju oktansku vrednost.

Ivan S. i Nenad T. nisu pre utakanja u rezervoare benzinske pumpe izvršili kontrolu izmešanog motornog benzina koji je isporučen kupcu.

Na taj način oštetili su kupca naftnog derivata, “MB Gas Oil” za iznos od 4.335.282 dinara, kao i građane koji se snabdevaju na benzinskim pumpama tog preduzeća.

Pripadnici MUP-a u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom iz Beograda nastavljaju rad na rasvetljavanju ostalih nezakonitih radnji u ovom slučaju, dodaje se u saopštenju.