Servis info

AMSS domaćin kolegama iz evropskih automobilskih klubova

Auto-moto savez Srbije biće domaćin ARC evropskih sportskih igara, koje se održavaju od 30.09. do 02.10.2011. godine u Beogradu. Očekuje se dolazak više od 200 gostiju iz petnaest zemalja Evrope koji će predstavljati najznačajnije evropske automobilske klubove – nemački ADAC, holandski ANWB, austrijski OAMTC, italijanski ACI, španski RACE, kao i klubove iz Belgije, Slovenije, Bugarske, Makedonije, Hrvatske, Turske, Crne Gore itd. Naši gosti, naravno, biće i predstavnici ARC Europe organizacije – unije svih pomenutih klubova. Ovo je sedmi put da se ovakvi susreti organizuju, a po prvi put u Srbiji i sa, do sada, rekordnim brojem učesnika iz cele Evrope.

ARC Europe je udruženje evropskih automobilskih klubova koji se bave pružanjem usluga pomoći na putu i unapređenjem bezbednosti u saobraćaju. Osnovano je 1991. godine sa sedištem u Briselu i trenutno ima 41 članicu. AMSS je član ARC Europe od 1996. godine, a proglašen je za najbolji evropski klub u oblasti pružanja pomoći na putu i to 2004. i 2009. godine.
U subotu, 01. oktobra, na terenima SC Olimp, od 8 do 17 h, biće organizovani turniri u odbojci i malom fudbalu. Na terenima će se pojaviti 10 odbojkaških i 14 fudbalskih ekipa. Tradicionalno se očekuju vrhunski sportski dueli Italijana, Nemaca, Španaca, a naš nacionalni auto-moto klub će, kao domaćin, dati sve od sebe da sa svojim timovima izbori što bolji plasman. Nakon proglašenja pobednika biće organizovana svečana večera, a narednog dana i obilazak Beograda i krstarenje Savom i Dunavom.

Pored svakodnevne komunikacije i saradnje koju AMSS ostvaruje sa kolegama iz Evrope u organizovanju usluga pomoći motorizovanim putnicima, naredni vikend će biti prilika da se kolege bliže upoznaju, razmene poslovna iskustva i okušaju sportsku sreću. AMSS će se potruditi da osvojene titule najboljeg evropskog ARC kluba iz prethodnih godina, opravda i na polju gostoprimstva. Devet decenija tradicije i iskustva Auto-moto saveza Srbije izuzetno je cenjeno u evropskim okvirima što je veoma značajno za ugled našeg glavnog grada i države.