Saobraćaj

Završeno 42. Gradsko takmičenje osnovaca “Šta znaš o saobraćaju”

U subotu, 21. maja 2011. godine u organizaciji Auto-moto saveza Srbije i Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije uz podršku Ministarstva prosvete, Ministarstva unutrašnjih poslova, auto-moto društava, škola i sponzora, održano je 42. Gradsko takmičenje osnovaca “Šta znaš o saobraćaju” u Pionirskom gradu, u Košutnjaku. Generalni sponzor ovogodišnjeg takmičenja bilo je AMS Osiguranje, a prijatelji Smotre Hypo Alpe Adria, Telenor, McDonalds, Beograd put, JKP Gradska čistoća.

Ovo takmičenje je stalni oblik saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja učenika osnovnih škola i njime su obuhvaćeni mališani od 7 do 15 godina starosti koji se takmiče u poznavanju saobraćajnih propisa, vožnji na poligonu spretnosti i poligonu praktičnog ponašanja u saobraćaju i to na školskom, opštinskom, okružnom i državnom nivou, a najbolje plasirani predstavljaće našu zemlju na Evroskom takmičenju.

Državno takmičenje ove godine se održava u Jagodini 27. i 28. maja, a Evropsko u Parizu, sredinom septembra.

Na 42. Gradskoj smotri učestvovao je 121 učenik iz 16 beogradskih opština, a najuspešnije AMSS nagradio je biciklima, kacigama, knjigama i drugim prigodnim poklonima.

U ekipinom plasmanu u mlađoj grupi, prvo mesto pripalo je đacima Zvezdare, drugo Zemuna, a treće Grocke, U starijoj grupi, prvo mesto osvojila je ekipa Zvezdare, na drugoj poziciji su bili osnovci iz Grocke, a treći Vračara. Najuspešniji, koji će se 27. i 28. maja nadmetati na državnom takmičenju u Jagodini, su:

EKIPA BEOGRAD I
Sara Jovanović, Zvezdara
Georgije Andrejević, Zvezdara
Milica Masal, Zvezdara
Aleksa Đurović, Zemun

EKIPA BEOGRAD II
Katarina Rajković, Zvezdara
Aleksa Vučetić, Zemun
Milica Božović, Zvezdara
Silvester Forgo, Grocka

Imajući u vidu da naši mališani tradicionalno postižu izuzetne rezultate na evropskom nivou, pa su do sada osvajali zlatna, srebrna i bronzana odličja, opravdana su očekivanja da i ove godine u Parizu reprezentacija Srbije zauzme jednu od vodećih pozicija, a AMSS im želi da ponove rezultat iz Madrida 2007. godine kada su bili najbolji u Evropi u poznavanju saobraćaja.