Saobraćaj

Rehabilitacija auto-puta E-75 na prolasku kroz Beograd

Uključenje na auto-putu E-75, u smeru ka Šidu sa Novosadskog puta i iz smera Kvantaške pijace od 15 sati je, zbog radova, zatvoreno za saobraćaj, saopštilo je Javno preduzeće „Putevi Srbije”.

Kako se navodi, saobraćaj iz pravca Novog Sada i Kvantaške pijace ka Šidu se sa saobraćajnice T6 usmerava na auto-put prema Beogradu, gde se na petlji „Tošin bunar” preusmerava u suprotan smer, ka Šidu.

Direkcija za javni prevoz je najavila da će zbog radova na sanaciji auto-puta, na petlji „Zmaj” linije javnog gradskog prevoza na Novom Beogradu saobraćati izmenjenom trasom.

Vozila sa linije 711 će se, do završetka radova, od okretnice „Novo bežanijsko groblje”, u smeru ka Ugrinovcima, kretati sledećom trasom: Marka Čelebonovića, Partizanske avijacije, petlja „Nacional”, auto-put Beograd–Šid i dalje redovnom trasom.

U sklopu izmena režima rada linija, privremeno se ukidaju stajališta za linije broj 611 i 711 „Grmeč” i „ZmaJ” na auto-putu u smeru ka Šidu.

Radovi su adekvatno obezbeđeni i uz asistenciju patrola saobraćajne policije.

JP „Putevi Srbije” apeluju na učesnike u saobraćaju da obrate pažnju na postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju, prilagode brzinu kretanja postojećim uslovima i povedu računa o bezbednosti radnika na putu.