Saobraćaj

Puštena u saobraćaj deonica Koridora 10 od Horgoša do Bikova


Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku Vlade Republike Srbije saopštilo je da je deo Koridora 10 kroz Srbiju, od Horgoša do Bikova, u dužini od 28 kilometara, danas pušten u saobraćaj.

U saopštenju se navodi da je novom trasom autoputa među prvima prošao ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić u pratnji Milana Bojovića, direktora “Puteva Užice”, koje je nosilac poslova u izgradnji severnog kraka Koridora 10.

Mrkonjić je pohvalio građevinare za dobro obavljen posao i najavio skori završetak izgradnje autoputa na severnom kraku.

On je upozorio vozače i građane koji stanuju u blizini autoputa na povećanu pažnju jer se sa završetkom autoputa bitno
menjaju i uslovi saobraćaja u tim krajevima zemlje.

Otvaranjem za saobraćaj novih 28 km autoputa od Horgoša ka Novom Sadu počelo je i sukcesivno puštanje u saobraćaj nekoliko deonica u ukupnoj dužini od 88 km, tako da bi, kako je najavljeno, početkom septembra trebalo da bude kompletiran severni krak Koridora 10 od granice sa Mađarskom, preko Novog Sada, mosta “Beška” na Dunavu, sve do Beograda – ukupno 200 kilometara.

Mrkonjić je posetio i granični prelaz ka Mađarskoj kod Horgoša i sa carinicima i policajcima razgovarao o njihovom povećanom obimu poslu u jeku turističke sezone i problemima sa kojima se susreću, dodaje se u saopštenju.