Saobraćaj

Počinje preventivna akcija Ispravno vozilo – bezbedno vozilo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će u cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju u periodu od 20. do 25. juna, od 7 do 20 časova, sprovoditi preventivno-propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”.

Osnovni cilj akcije, koja će biti realizovana u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, jeste besplatna provera tehničke ispravnosti vozila kako bi se blagovremeno otklonile uočene neispravnosti i ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja, kao i znatno povećanje stepena ispravnosti vozila.

Za vreme sprovođenja akcije saobraćajna policija će obavljati pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima.

Vozačima će biti ukazivano na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas, kao i poštovanja pravila saobraćaja.

Tokom sprovođenja akcije policijski službenici će informisati vozače i o mogućnosti besplatne provere tehničke ispravnosti vozila.

Nakon završetka akcije saobraćajna policija obavljaće pojačanu kontrolu tehničke ispravnosti vozila, uz dosledno sankcionisanje prekršaja i isključivanje iz saobraćaja tehnički neispravnih vozila, dodaje se u saopštenju.