Saobraćaj

Nastavak akcije “Kad pijem – ne vozim”

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Rebić izjavio je danas da je cilj edukativne akcije “Kad pijem – ne vozim” unapređenje bezbednosti saobraćaja, naročito tokom 51. dragačevskog sabora trubača u Guči i “Bir festa” u Beogradu. Rebić je na konferenciji za novinare, održanoj povodom nastavka pomenute akcije, koju MUP realizuje u saradnji sa “Apatinskom pivarom”, istakao da je njen cilj i podizanje svesti javnosti o rizicima kombinacije uzimanja alkohola i upravljanja vozilom.

Tendencija je da se ta edukativna akcija sprovodi cele godine, najavio je on i dodao da je saobraćajna policija spremna da preventivno deluje na području Dragačeva, gde će skoro svi koji dolaze ili odlaze sa sabora biti podvrgnuti proveri na alkotestu.

Za vreme trajanja ove sedmodnevne manifestacije biće angažovano dodatnih 200 saobraćajaca koji će na kontrolnim punktovima brzo i efikasno proveravati vozače, naveo je Rebić i napomenuo da je prošlogodišnja akcija potvrdila prisustvo alkohola u krvi kod više od 900 učesnika u saobraćaju.

Direktor pravnih i korporativnih poslova “Apatinske pivare” Tanja Dušanić uručila je na konferenciji saobraćajnoj policiji MUP-a deset alkometara poslednje generacije, koji će doprineti unapređenju bezbednosti saobraćaja.

Ona je saopštila da je “Apatinska pivara” strateški partner Sabora trubača u Guči, i potvrdila da će i u ovoj godini, osim organizovanja prestižnih muzičkih događaja, nastojati da podstakne sve na odgovorno ponašanje.