Saobraćaj

AMSS i AMS Republike Srpske potpisali ugovor o saradnji

Generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije, Aleksandar Nikačević i generalni sekretar AMS Republike Srpske, Nikola Manojlović, potpisali su u četvrtak, 09. juna 2011. godine, u Banjaluci Ugovor o saradnji.

Na osnovu potpisanog Ugovora, AMSS će pružati pomoć i logističku podršku AMS Republike Srpske u organizovanju pomoći na putu, u slučaju kvara ili nezgode, za njihove članove na području cele Evrope.

Auto-moto savez Srbije daje punu podršku uključenju AMS RS u međunarodne projekte iz oblasti bezbednosti saobraćaja, prenoseći svoja bogata iskustva iz brojnih međunarodnih aktivnosti vezanih za bezbednost saobraćaja i širokog spektra usluga koje pruža motorizovanim građanima i svim ostalim učesnicima u saobraćaju.

Generalni sekretar AMSS, Aleksandar Nikačević, izjavio je da potpisivanje ovog sporazuma neće biti samo deklarativno, već vrlo praktično i da će AMSS, zajedno sa svojim evropskim partnerima, nastojati da AMS Republike Srpske postane punopravni član FIA.

Stručnjaci AMSS su ovom prilikom prezentovali najsavremeniji sistem snimanja i ocenjivanja bezbednosti puteva po iRAP tehnologiji. Postignut je preliminarni dogovor da Auto-moto savez Srbije realizuje snimanje 1800 kilometara magistralnih puteva u Republici Srpskoj i da uradi katastar saobraćajne signalizacije, sa posebnim akcentom na područje Banjaluke.

Potpisivanje ovog ugovora između dva saveza pozdravio je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, istakavši da će ova saradnja biti od velikog značaja za Republiku Srpsku i članove AMS RS koji će uz podršku Auto-moto saveza Srbije, koristiti usluge po celoj Evropi. Vlada Srpske će pripremiti predlog da predstavnici RS u zajedničkim organima BiH podrže učlanjenje AMS Republike Srpske u FIA.

Generalni sekretari AMSS i AMS Republike Srpske još jednom su ocenili da je ovo početak uspešne i dugoročne saradnje koja otvara široke mogućnosti u mnogim oblastima vezanim za saobraćaj.