Oldtajmeri

Auto Show: Izložba oldtajmera

Tokom 11. sajma automobila “Auto show – Novi Sad”, posetioci Novosadskog sajma imaju priliku da vide izabrana vozila Auto-moto kluba “Yu veteran Novi Sad” koja su izložena u Hali 4.

Među prikazanim modelima izdavajaju se američki vojni džip “ford GWP” proizveden 1943. godine, “wartburg” iz 1966. godine, “fiat topolino” iz 1954. godine i Cadilac iz 1959. koji se trenutno koristi za svadbene vožnje.

Predsednika Auto-moto kluba “Yu veteran Novi Sad” Atila Baloga, kaže da su članovi njihovog kluba svake godine prisutni sa svojim oldtajmerima na Sajmu automobila, a ove godine izloženo je 12 automobila i četiri motocikla.
– Ljudima je uvek interesantno da vide ovakva vozila. Ima i onih koji se samo okrenu i odu, ali ima i posetilaca koji se slikaju u izloženim vozilima, rekao je Balog.

Prema njegovim rečima, zajedničko za sve vlasnike su ljubav, “zaraza” i entuzijazam prema starim vozilima i da to čine bez ikakve novčane nadoknade.

– Trenutno imam četiri oldtajmera i jednog vozim. Vozio sam i nova vozila, ali sam se uvek vraćao na stara, jer kada vam se jednom podvuku pod kožu, teško ih je ostaviti. Teško je i ubediti porodicu odakle tolika ljubav prema oldtajmerima, ali nekako funkcionišemo, rekao je Balog.

Članovi Auto-moto kluba “Yu veteran Novi Sad” poseduju najrazličitije oldtajmere, od kabrioleta, preko vojnih vozila, do starih “zastava”, “buba” ili “wartburga”.
– Mi ne pravimo razliku oko vozila, ali u našem klubu težimo da vratimo vozilo u originalno stanje, bez obzira na vrstu oldtajmera”, rekao je Balog.