Avijacija

Za četiri godine poslovanja na srpskom tržištu Germanwings prevezao 300.000 putnika

Od početka poslovanja u septembru 2006. godine, „lou-kost“ aviokompanija Germanwings prevezla je oko 300.000 putnika i dostigla stepen od preko 80% popunjenosti putničkih kapaciteta.

„Nakon četiri godine obavljanja letova iz Beograda do Kelna i Štutgarta, zadovljni smo rezultatima. Mogu slobodno da kažem da je odluka da proširimo poslovanje na Srbiju bila ispravna, s obzirom da je Srbija važna zemlja u regionu i sa velikim potencijalom“ – rekao je Andreas Engel, PR menadžer kompanije Germanwings i dodao: „Naša aviokompanija računa na kvalitet i inovaciju. Vrednost za manje novca, pouzdanost i jednostavnost jesu tri ključna faktora za naš uspeh.“

Ovog leta, kompanija Germanwings nudi jeftine letove ka više od 70 destinacija širom Evrope iz 6 svojih baza – Keln/Bon, Štutgart, Berlin-Šonefeld, Hamburg, Hanover i Dortmund. Ovaj „lou-kost“ avioprevoznik poseduje mladu flotu of 30 mlaznih aviona tipa Airbus A 319.

Germanwings ima letove iz Beograda do Kelna 4 puta, a za Štutgart 3 puta nedeljno. Letovi preko Kelna i Štutgarta se obavljaju sa presedanjem i poznatiji su kao „pametno presedanje“ (smart connect) ka gradovima kao što su Berlin, Minhen, Palma de Majorka, Budimpešta, Beč, Stokholm, London, Barselona i Cirih.

Pametno presedanje je veoma popularno među srpskim putnicima, u posednjih šest meseci sve više putnika se odlučuje na ovakav vid putovanja”, dodao je Engel.

Germanwings, čije je sedište u Kelnu, fokusira se na to da ponudi linije ka glavnim evropskim poslovnim gradovima. Kompanija Germanwings ima 3 glavne ciljne grupe: poslovni ljudi, oni koji idu u posetu porodici i prijateljima i putnici koji idu na odmor. Trenutno poslovni ljudi čine 42% putnika kompanije Germanwings.

the authorGoran Aničić