Avijacija

Mogućnost da Vazduhoplovna akademija Vršac bude ovlašćeni serviser “Cesne”

Ministar za infrastrukturu u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić i regionalni direktor prodaje kompanije “Cesna” Alesandro Barici saopštili su danas da je ta kompanija spremna da pomogne da Vazduhoplovna akademija Vršac postane ovlašćeni servis tog proizvođača malih aviona.

U saopštenju Ministarstva za infrastrukturu navodi se da je sastanku Mrkonjića i Baricija prisustvovao i predsednik Upravnog odbora Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore Nikola Stankov.

Mrkonjić je tom prilikom podsetio na to da Vazduhoplovna akademija Vršac, koju je Agencija za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore preuzela u septembru 2010. godine od kompanije “Jat ervejz”, ima flotu od 28 aviona tipa “cesna”.

On je podržao napore ove agencije u revitalizaciji akademije u Vršcu i založio se za to da se sačuva visok ugled koji ova ustanova ima u školovanju mladih pilota.

Stankov je rekao da je postignut dogovor o tome da eksperti iz kompanije „Cesna” procene tržišnu vrednost aviona, njihovu upotrebljivost, nivo neophodnih ulaganja, kao i isplativost takvih investicija, da bi se nastavila eksploatacija aviona.