Avijacija

Austrian Airlines modernizuje avione: još veća udobnost putnika i više prostora

Avio kompanija Austrian Airlines, u cilju poboljšanja kvaliteta usluge, uštede goriva, zaštite životne sredine i smanjenja troškova, modernizovala je čak 32 aviona tipa Airbus A320 i Boing 737, i to inovativnim kabinskim nameštajem i novim savremenim kožnim sedištima. U julu 2011. Austrian Airlines je modernizovao 21 avion iz A320 porodice. Od tada je završeno i kompletno preuređenje enterijera još 11 letelica tipa Boing 737. Modernizovanje će se nastaviti u prvoj polovini 2012. godine na avionima A320 kojima je Austrian Airlines ove godine uvećao svoju flotu.

Nova sedišta omogućavaju znatno više prostora

Ključni element u novoj kabini je u potpunosti redizajnirano i unapređeno sedište napravljeno od novih, veoma laganih materijala. Inovativna konstrukcija sedišta omogućava putnicima do 10 cm više prostora za noge i kolena, u zavisnosti od tipa aviona. Novo sedište, prekriveno najkvalitetnijom kožom, zauzima manje prostora, što znači da se u proseku, po avionu, može ugraditi skoro 5 sedišta više. Takođe, novo sedište je jednostavnije i 3-5 kg lakše od prethodnog, što omogućava Austrian Airlinesu da smanji ukupnu težinu aviona, a to utiče i na smanjenje potrošnje kerozina i doprinosi zaštiti životne sredine.

Boja novog dizajna razlikuje se jasno od prethodnog imidža kompanije: sedišta i tepisi će od sada biti u elegantnoj sivoj, sa istaknutim detaljima u tipičnoj Austrian crvenoj boji.

Konverzija flote za duge letove u zimu 2012/2013.

Predstojeći korak je na zimu 2012/2013. godine kada Austrian Airlines planira redizajn enterijera kabina u letelicama za duge letove. Kompanija će tada unaprediti i 10 letelica tipa Boing 777 i njihov enterijer će dobiti unapređen optički izgled i biće prilagođen koloritnom konceptu nove evropske kabine.

Austrian Airlines je najveća austrijska avio kompanja koja nudi vezu do preko 130 destinacija širom sveta. Putnicima iz Beograda na raspolaganju je čak 31 let za Beč svake nedelje, koje zajedno nude JAT Airways i Austrian Airlines. Centar kompanije nalazi se u na bečkom aerodromu sa idealnom pozicijom između Istoka i Zapada. Pošto slete u Beč, pred putnicima se nalazi najveća evropska mreža letova, sve sa jednog mesta: Austrian Airlines, naime, nudi letove za više od 100 destinacija u Evropi, kao i dugih letova do Astana, Tokija, Pekinga, Bangkoka, Delhija, Dubaija, Mombaja, Njujorka, Vašingtona i Toronta.

Kratko vreme vezanih letova je samo 25 minuta, tako da putnici i njihov prtljag vrlo jednostavno i bez žurbe nastavljaju putovanje, i time u mnogome štede vreme.

1 Comment

  • Хм, хм, да биће стрпано више путника на исти простор, а неће сваки путник добити више простора. Већ сам видео ова седишта у Луфтхансиним авионима, осим што изгледа да има више редова истих којима се наслон уопште не спушта због разних техничких немогућности („излаз је три реда испред“), нама који смо преко 190см то ништа не значи док ту разлику не оставе између седишта.

Comments are closed.