Auto-privreda

Tigar Tires zapošljava

Tigar Tires zapošljava

Potpredsednik Vlade Republike Srbije za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović uručila je danas u Pirotu ugovor o proširenju investicija i zapošljavanju 50 novih radnika u kompaniji “Tigar tajers”.

Foto: infobiro.tv

Kalanović je nakon uručenja ovog ugovora direktoru kompanije “Tigar tajers” Brunu Masonu istakla da je ovo još jedan dokaz da Program za privlačenje investicija daje konkretne rezultate.

Ona je ocenila da je to jedan od najboljih programa, čiji je cilj borba protiv nezaposlenosti i ukazala na to da je ova investicija izuzetno značajna za Pirot.

Kompanija “Tigar tajers” dobila je u skladu sa pomenutim programom bespovratna sredstva za projekat čija ukupna investiciona vrednost iznosi tri miliona i 770 hiljada evra.

Ova kompanija će na taj način povećati obim proizvodnje za dodatnih 500.000 guma za skutere i motore u proizvodnom pogonu u Pirotu.

Za ovaj investicioni projekat odobreno im je 200.000 evra za zapošljavanje 50 novih radnika.

Tigar Tires zapošljava

Kompanija “Tigar tajers” trenutno zapošljava više od 2.000 radnika, a prošle godine je proizvedeno 6,5 miliona guma, dok se u ovoj godini planira proizvodnja osam miliona guma.