OsiguranjeSaobraćaj

“Dunav Svici” u Novom Sadu

U okviru akcije unapređenja bezbednosti đaka prvaka u saobraćaju, koju sprovodi Kompanija „Dunav osiguranje“ u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom prosvete, u ponedeljak, 22. novembra prvacima OŠ „Jovan Dučić“ na Petrovaradinu, kao i direktorima ostalih novosadskih osnovnih škola uručeni su mali svetleći uređaji „svici“.

Dunav osiguranje kao velika i društveno odgovorana kompanija već drugu godinu za redom želi da skrene pažnju javnosti na najmlađe i najugroženije učesnike u saobraćaju i da doprinese njihovoj bezbednosti – rekao je Goran Mačkić, direktor Glavne filijale „Dunav osiguranja“ u Novom Sadu. – Prošle godine akcija je naišla na veliku podršku škola i učenika i dala je pozitivne efekte u praksi. Zato smo odlučili da je ove godine obogatimo novim sadržajima, kao što je interaktivna, edukativna i zanimljiva igrica kojom će učitelji, kroz igru i zabavu, obučavati decu saobraćajnim propisima. Da bi redovno nosili „svice“ prvaci će dobiti i raspored časova koji će ih na to podsećati, a za sve škole Kompanija „Dunav osiguranje“ obezbedila je plakate sa jasnim, ilustrovanim uputstvima kako se treba ponašati u saobraćaju. Želim da apelujem na sve učesnike u saobraćaju da obrate pažnju kad prolaze pored škole, jer prvaci imaju samo jednu brigu – da budu veseli i zdravi, a svi ostali moraju to da poštuju – naglasio je Mačkić.

Prvacima su se obratili i Zoran Kostić, pomoćnik ministra prosvete za inspekcijske i nadzorne poslove i školske uprave, Petar Viđikant, načelnik Odeljenja Ministarstva prosvete za Južnobački okrug, a u ime Uprave saobraćajne policije Novi Sad Zoran Alimpić i Dejan Milojević.