Automobili

Yura korporacija – kablovi za autoindustriju iz Niša

Južnokorejska kompanija “Jura” otvorila je u Nišu novu fabriku ” Šin Von” , u kojoj se proizvode kablovi za autoindustriju. Posebno je značajno što će u ovoj novoj fabrici, čiji je proizvodni pogon površine 13 000 kvadratnih metara biti zapošljeno 500 , umesto najavljenih 300 radnika.

Otvarajući novu fabriku, gradonačelnik Niša Miloš Simonović zvanično je rukovodstvu Jura korporacije uručio upotrbnu dozvolu za novu fabriku. Izražavajući veliko zadovoljstvo zbog ispoštovane dinamike radova na izgradnji fabrike ali u zapošljavanju radnika , Simonović je rekao da su konačno posle 20 godina počele da se grade nove fabrike, što svakako predstavlja dobar signal za nove investitore koji upravo biraju Niš kao mesto za razvoj biznisa. Sada to više nisu planovi ili obećanja, došlo je do konkretne realizacije poslova i to je jedan od osnovnih postulata moje politike od stupanja na dužnost gradonačelnika Niša, poručio je Simonović.

Otvaranju fabrike u Nišu prisustvovali su Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović i narodni poslanik Mlađan Dinkić, predstavnici Ambasade Južne Koreje u Srbiji, agencije SIEPA-a. Kalanovićeva je rekla da je na vreme prepoznala ideju formiranja radne zone koja je infrastrukturno opremljena, da je tu ideju podržala i da se Nišu takva vizija višestruko vraća

Izuzetno je značajno to što su strani investitori pokazali da imaju poverenja u Grad Niš i gradsku administraciju i dodao da samo nove investicije otvaraju kvalitetna radna mesta što je jedan od preduslova za kvalitetnu privrednu budućnost građana Niša. Zadovoljni tretmanom i radom administracije prilikom pribavljanja neophodnih dozvola i neophodnih administrativnih procedura, menedžment ove kompanije postao je veliki promoter investicionog potencijala Grada Niša, dodao je Simonović.