Volvo

Vrhunska limuzina Volvo S80 Executive i savršen sportski karavan V70 R-Design

Volvo modeli S80 i V70 stižu u dve prefinjene nove verzije stvorene za kupce koji streme automobilima s ekskluzivnim izgledom i individualnim stilom. Vrhunska limuzina S80 Executive donosi jedinstvene dizajnerske detalje i bogatu opremu, koji će dodatno učvrstiti poziciju ovog modela kao automobila vrhunske klase, dok Volvo V70 R-Design daje ionako elegantnom karavanu snažniju sportsku osobenost.

„Oba automobila su stvorena za sve veći broj kupaca koji žele da skroje vozilo po svom, individualnom nahođenju. Executive verzija S80 modela zrači luksuzom, dok naši R-Design modeli donose dodatni sportski gard“, napominje Lex Kerssemakers, stariji potpredsednik odeljenja za strategijski razvoj proizvoda i serijsku proizvodnju modela pri Volvo Car korporaciji.

Volvo S80 je najekskluzivnija Volvo limuzina, a njena Executive verzija donosi dodatne detalje koji naglašavaju lepotu skandinavskog dizajna i prefinjenu udobnost prostranog sedana. Amblem s oznakom Executive donosi diskretan znak da se ovde radi o Volvou S80 koji iskače od uobičajenih normi.

Unutrašnjost ovog unapređenog modela donosi kožnu komandnu tablu dostupnu u dve boje: espresso smeđoj i zagasito crnoj. Od detalja enterijera, koji modelu S80 Executive daju ekskluzivan karakter, vredi istaći ventilisana sedišta od meke kože s masažnom funkcijom, kožne panele na vratima, integrisani analogni sat na komandnoj tabli i aluminijumsku pregradu na centralnoj konzoli.

Posebno dizajnirani tepisi dodatno osnažuju utisak suzdržane lepote. A kao opcija nudi se i mogućnost ugradnje hladnjaka na zadnjem sedištu što, u kombinaciji s kompletom švedskih čaša od kristalnog stakla, doprinosi osećaju nenadmašnog luksuza i udobnosti.

Posebno dizajnirani detalji i novi točkovi s Ixion naplacima

Volvo V70 u R-Design izdanju dolazi s mnoštvom posebno razvijenih dizajnerskih detalja enterijera i eksterijera. Spoljašnjost je ukrašena jedinstvenim dizajnerskim detaljima na prednjem delu, kao što su indikatori skretanja s LED diodicama integrisanim u bočne retrovizore sa svilenkastim metalnim prekrivačima. A tu je i jedinstveni točak s dijamantnim „Ixion“ naplacima od 18 inča. Enterijer modela donosi kožne presvlake u zagasito crnoj boji, kožom obrubljenu ručicu menjača, kao i crne podne tepihe s kontrastnim prošivima. V70 R-Design je dostupan uz širok raspon pogonskih agregata, među kojima se ističe 1,6-litarski DRIVe dizel s emisijom CO2 ispod 119 g/km.

Volvo Sensus – ergonomski high-tech sistem informisanja

Oba modela – i S80 Executive i V70 R-Design – opremljeni su s poslednjim Volvo sistemom zabave i informisanja Volvo Sensus. Ovaj sistem prezentuje sve informacije na ekranu u boji od 5 ili 7 inča na prednjem delu centralne konzole. Ekran je pozicioniran visoko, kako bi vozač s lakoćom mogao da drži pogled na put i saobraćaj ispred sebe.

„Briga za dobrobit vozača i putnika u samoj je srži skandinavske filozofije. A jedinstvene nove verzije Volvoa S80 i V70 označavaju novi iskorak Volvoa u našem nastojanju da postanemo automobilska marka koja najbolje odgovara zahtevima savremenih vozača za prestižom“, ističe predsednik i izvrši direktor Volvo Car korporacije, Stefan Jacoby.