Volkswagen

VW Buba i bendovi sviraju rok na obalama Baltičkog mora

Deset nedelja pre izlaska na tržište: Predstavljanje nove generacije na najvećem skupu Buba na svetu u mestu Travemunde. potpuno nova Buba je zvezda Turneje Bubin Zrak Svetlosti (Beetle Sunshine Tour), na kojoj se očekuju hiljade posetilaca, na obalama Baltičkog mora kod Travemindea 13. avgusta. Prikazane na postoljima duž šetališta, 200 moćnih Buba za 21. vek će biti moguće videti deset nedelja pre nego se pojave na tržištu u Oktobru. Podršku će pružati Volkswagen Zvučna Fondacija: Jeniks (Jenix), Fajnkost (Feinkost) i Vilhelm Tel (Wilhelm Tell) Me će svirati u Brugmangartenu.

Automobilsko okupljanje ljubitelja Volkswagen-a na Baltičkom moru se dešava jednom godišnje od 2004. godine. Više stotina vozača Buba iz svih krajeva Evrope će se skupiti tu radi razmene ideja o “okruglom Volkswagen-u”, kako organizator Gabi Kraft ističe. Ovo se odnosi na sve modele od originalne Bube i Nove Bube i, po prvi put ove godine, novo izdanje ikone brenda, Bube 21. veka. Pre nego što okupljanje počne, fanovi će se okupiti u Volkswagen centru u Libeku (Berliner Strasse) radi zajedničke vožnje kroz grad Hanzeatik u 13 časova.

Na odredištu u Travemindeu, praznik za uši počinje u 16 časova: Volkswagen Zvuk Fondacija predstavlja Jenix (pop), Feinkost (rok i klupska muzika), kao i Wilhelm Tell Me (elektro pop) na plažama Baltičkog mora. Više od 240 Buba i Novih Buba je registrovano Turneju Zraka Svetlosti do sada. Vozači koji su zainteresovani mogu da se registruju na internet adresi: www.beetle-sunshinetour.de.