Volkswagen

Volkswagen ulaže u obnovljive izvore energije

Najveći nemački proizvođač automobila kompanija “Volkswagen” planira da u naredne dve godine uloži gotovo milijardu evra u obnovljive izvore energije. Kompanija je spremna da uloži u vetrenjače na moru i pregovara sa četiri kompanije u tom sektoru u nastojanju da do kraja godine izabere partnera, objavio je dnevnik pozivajući se na izvor blizak toj temi.

List navodi da bi park vetrenjača trebalo da ima početni proizvodni kapacitet od 200 megavata, što je oko petine kapaciteta prosečne nemačke nuklearne elektrane ili godišnja potrošnja oko 275.000 nemačkih domaćinstava. U vodećem evropskom proizvođaču automobila, međutim, agenciji Frans pres nisu želeli da komentarišu ovu informaciju.

“Kompanija `Folksvagen` koncetriše se na upotrebu obnovljive energije”, odgovorio je portparol kompanije. Ulaganje u proizvodnju električne energije od energije vetra i Sunca, te u hidroelektrane pomoći će kompaniji da do 2020. godine smanji emisiju ugljendioksida do željenog nivoa. Kompanija razvija i električne automobile, kao i svi ostali veliki globalni proizvođači vozila.