Volkswagen

Volkswagen Sharan osvojio Zlatni volan

U Berlinu na dodeli “Zlatnog volana 2010.” Volkswagen je ponovno slavio zbog dodeljene nagrade: novi Sharan pobedio je u kategoriji van vozila.

”Sharan je u Nemačkoj uspešno etablirao koncept van vozila. Više od 600.000 kupaca odlučilo se za Sharana iz prve dve generacije”, izjavio je dr. Ulrich Hackenberg, član Upravnog odbora zadužen za razvoj marke Volkswagen, u svom govoru zahvalnosti. I Sharanov naslednik već beleži izvrsne rezultate: od njegovog uvođenja na tržište pre par nedelja više od 11.000 kupaca naručilo je novi model. Tako uspešno nastavljamo dalje.”

Čitatelji časopisa AutoBild, Bild am Sonntag i 26 evropskih Autobild časopisa odabralo je u konkurenciji ukupno 42 automobila u šest kategorija. 50 članova žirija, među kojima su između ostalog bili i profesionalci sa trkačkih staza Walter Röhrl, Mika Häkkinen i Ralf Schumacher, TV zvezde Kai Pflaume, Nazan Eckes, Sonja Zietlow i Frank Elstner naposletku su zajedno sa tehničarima TÜV-a i Dekre ocenjivali i dodeljivali nagrade za modele koje su odabrali čitaoci.

Po prvi put opremljen kliznim vratima, novi Sharan se, kao i inače, može naručiti sa 7 mesta za sedenje. Sa BlueMotion tehnologijom (start-stop sistemi rekuperacija) i najpopularnijom verzijom motora u Evropi – 2.0 TDI 103 kW / 140 KS troši samo 5,5 l/100 km (143 g/km CO2).