Volkswagen

Volkswagen sa novim modelima na Evropskom sajmu taksi vozila

Volkswagen je na ovogodišnjem Evropskom sajmu taksi vozila od 5. do 6. novembra u Kölnu predstavio svoje aktualne modele vozila. Prikazane su najnovije generacije Passata Varianta, Sharana i Tourana sa taksi opremom na Volkswagen štandu u hali 4.1.

Volkswagen je po prvi put predstavio novog Passata Varianta kao taksi vozilo u liniji opreme Trendline sa 7-stepenim menjačem sa dvostrukom spojkom (DSG). Vozilo između ostalog sadrži i pripremu za radio-stanicu, dve integrisane dečje sedalice i Parkpilot. Pored toga, Volkswagen je prezentovao novog Sharana u taksi verziji koji se može videti sa 7 sedišta sa kliznim vratima, poklopcem prtljažnika sa električnim otvaranjem i taksimetrom integrisanim u ogledalo. Treći novi model je Touran. Vozilo je predstavljeno i sa dva pojedinačna sedišta u trećem redu sedišta, Climatronicom te ksenon glavnim svetlima sa svetlom za vožnju u krivinama i LED svetlima za dnevnu vožnju.

Svi modeli mogu se naručiti sa dodatnom taksi opremom kao što su nastavak instrument ploče, taksimetar u ogledalu te taksi oznaka na krovu sa ugrađenim “tihim alarmom”. Vozila su posebno upečatljiva sa prostranim i varijabilnim unutrašnjim prostorom te visokim komforom rukovanja.

Evropski sajam taksi vozila održava se već deseti put. Moto ovogodišnjeg glasio je: “Taksi: partner mobilnih građana”. Na najvećem stručnom sajmu za taksi i rent-a-car vozila učestvovalo je 95 izlagača iz 10 zemalja. Sajam nudi svojim posetiocima bogati pregled inovativnih noviteta u ovoj branši.