SuzukiVolkswagen

Volkswagen: Proces revizije u Suzukiju donosi prve rezultate

Revizija partnerstva sa Suzuki Motor Corp koju je objavio Volkswagen AG je donela prve rezultate. Volkswagen je u Volfsburgu izjavio da je kompanija podnela obaveštenje o prekršaju od strane Suzukija vezano za sporazum o saradnji zaključen u decembru 2009. godine.

Obaveštenje vezano za prekršaj se odnosi na nabavku dizel motora koje proizvodi drugi proizvođač za Suzuki. Volkswagen ispoljava stav da ovo protivreči uslovima sporazuma o saradnji. Suzukiju je sada dat period od nekoliko nedelja da ispravi ovaj prekršaj. Volkswagen žali zbog ovoga, ali smatra ovaj korak neophodnim, i ponudio je da sa Suzukijem diskutuje na ovu temu. Istovremeno, kompanija ovaj posao sa Suzukijem ipak smatra atraktivnom investicijom.

Volkswagen je dobio 19,9% akcija japanskog proizvođača u decembru 2009. godine u okviru strateške saradnje. U svom polugodišnjem finansijskom izveštaju objavljenom u julu 2011, Volkswagen je naveo da se partnerstvo razvija sporije nego što je očekivano i najavili su reviziju. Ova revizija još uvek nije završena.