Volkswagen

Volkswagen predstavlja novog Tiguan-a u Ženevi 2011

Prvog marta, Volkswagen će predstaviti novog Tiguan-a na svetskoj premijeri na 81. Međunarodnom salonu automobila u Ženevi. Opšta potražnja za ovim Volkswagen modelom je uvek bila vrlo visoka, sa 572,000 jedinica isporučenih širom sveta. Manji brat Touareg-a je sada na putu da nastavi dosadašnji uspeh sa novim izgledom i daljim unapređenjem tehnologije.

Tiguan je još uvek jedini SUV u svojoj klasi koji može biti poručen u dve različite varijante: jedna za vožnju na putevima i druga koja je specifično podešena za vožnju van puteva – uključujući i dve najviše linije opreme „Track&Style“ i „Sport&Style“. Novi pomoćni sistemi, kao što je detekcija umora, kontrola glavnog snopa svetla koji se oslanja na kameru – Light Assist i Dynamic Light Assist, kao i sistem ostajanja u traci Lane Assist predstavljaju proširenje pored već postojećih opcija.

Takođe, u novom Tiguan-u se nalazi i XDS elektronska diferencijalna brava. U Evropi, usavršeno vozilo za sve potrebe će se pojaviti na tržištu u Avgustu. U Nemačkoj, već ga je moguće kupiti sa donjom cenom od 24,175 EUR. Ovaj Volkswagen SUV je doživeo svetski uspeh, sa jedne strane zbog svojih tehničkih osobina, ali i zbog istaknutog i vanvremenskog dizajna. Volkswagen je dalje razvijao izgled, pogotovo restajling prednjeg i zadnjeg dela koji odslikavaju pristup Volkswagen-a u redizajniranju prepoznatljivih karakteristika ovog modela.

Novi Tiguan i ovog puta može biti isporučen u dve verzije, u odnosu na stepen uspona koje vozilo može da savlada bez zastajanja. Dok je klasična varijanta dizajnirana više za izazove vožnje u gradskim uslovima pod uglom do 18 stepeni, Tiguan sa širim uglom od 28 stepeni će više biti orijentisan ka vozačima koji vole da svoje SUV koriste na teškim terenima.

Tri od sedam motora koji su u ponudi u Evropi – svaki od njih je sa četvoro-cilindrični motor sa direktnim ubrizgavanjem – su novi u Tiguan-ovoj liniji. Četiri benzinska motora (TSI) stvaraju između 90 kW / 122 KS i 155 kW / 210 KS. Tri Dizel motora (TDI) su snage u rasponu od 81 kW / 110 KS do 125 kW / 170 KS. 7-brzinski menjač sa dvostrukom spojnicom(DSG) je takođe dostupan kao opcija na novom Tiguan-u.

Svaki Tiguan sa BlueMotion Tehnologijom (BMT) takođe poseduje i Stop/Start sistem. Oni smanjuju potrošnju goriva do 0.7 l / 100km u novom SUV. Jasno je da je ovaj Volkswagen – dostupan u verzijama ili sa pogonom na prednjim točkovima ili sa pogonom na sva četiri točka (4MOTION) – spada među najekonomičnije SUV po pitanju potrošnje goriva.