Volkswagen

Volkswagen i Tongji univerzitet u Šangaju su dodelili profesuru za menadžment ljudskih resursa

Volkswagen i Tongji univerzitet u Šangaju jačaju svoju dugoročnu saradnju i dodeljuju profesuru za menadžment ljudskih resursa na kinesko-nemačkom koledžu za postdiplomske studije. Na ceremoniji potpisivanja u Šangaju, Dr Horst Nojman, član Upravnog odbora Volkswagen AG, zadužen za ljudske resurse je istakao: “Ova katedra, već treća koja je osnovana od strane Volkswagen-a na koledža za postdiplomske studije Tongji univerziteta, će podržati obuku mladih naučnika koji su neophodni na sve većem kineskom tržištu. Nova katedra će se uglavnom fokusirati na zadržavanje i razvoj stručnjaka i menadžera”.

Oba zamenika direktora kinesko-nemačkog koledža, istakli su posvećenost Volkswagen-a za uspostavljanje profesure, komentarišući da će nova katedra ne samo promovisati razmenu između akademskog sveta i indistrije, već će i unaprediti israživanja u oblastima koja su od odlučujućeg značaja za budućnost, kao što su razvoj personala i obuke. Prve dve katedre koje je osnovao Volkswagen koncentrišu se na proizvode i tehnologiju. Koledž za postdiplomske studije je osnovan 1998. godine.

Saradnja između volfsburškog proizvođača i Tongji univerziteta je dugoročne prirode. VW-Tongji Automobilski institut je osnovan 2000. godine. Pre dve godine partneri Instituta su potpisali ugovor kako bi ojačali saradnju u mašinskim studijama. Godine 2005. Volkswagen je bio prvi proizvođač automobila koji je lansirao istraživački projekat o sabraćajnim nezgodama u Kini zajedno sa Tongji univerzitetom.