Volkswagen

Volkswagen Eos je znatno unapređen

U oktobru mesecu Volkswagen ima svoju već 13. premijeru: krajnje uspešan model Eos, kupe sa otvorenim krovom, je dobio unapređeni dizajn sa brojnim novim karakteristikama.

Jasno struktuiran i horizontalnih kontura, izgled novog Eosa prati kod Volkswagen DNK dizajna. Maska hladnjaka se sada proširuje između novih farova i sastoji se od tri sjajna crna podupirača. U zadnjem delu, Eos se ističe svojim prerađenim, zadnjim svetlima u LED tehnologiji, iz dva dela i redizajniranim zadnjim branicima sa difuzorima.

U tehničkom pogledu, brojni novi detalji ističu novi model Eosa iz 2011. Oni obuhvataju “Premium” multifunkcionalnu instrument tablu sa ekranom u boji, sistem upravljanja svetlosnom asistencijom i drugu generaciju parking asistencije. Ono što je još novo kod Eosa je sistem pristupa bez ključa, koji kao nova karakteristika otvara i zatvara krov bežičnim daljinskim upravljanjem. Specijalni sistem osvetljenja preuzima funkciju isključenja između preklopnog i glavnog svetlosnog snopa, automatski ga prilagođavajući situaciji u saobraćaju. “Hladna sedišta” koja su dostupna kao opcional, pružaju prijatan osećaj na sedištima čak i po veoma toplom vremenu. Ona reflektuju sunčeve zrake i manje se zagrevaju od standardnih kožnih sedišta.

Zahvaljujući upotrebi BluMotion tehnologije potrošnja goriva je dodatno smanjena. Kod Eosa sa motorom 2.0 TDI 103 kW/140 KS, npr, start/stop sistem i nadoknada energije smanjuju potrošnju i do 0,7 litara na samo 4,8 l/100km. Novi Eos će biti prikazan prvi put javnosti 17. novembra na sajmu automobila u Los Anđelesu, a evropsko lansiranje će uslediti sredinom januara 2011. godine. U ponudi je sa gamom od četiri motora sa turbo punjenjem i direktnim ubrizgavanjem (90 kW/122 KS do 155 kW/210 KS).