Volkswagen

Turneja “Pomeri Svet” pri kraju

Već dve godine aktivista za borbu protiv side Joahim Franc radi na povećanju obaveštenosti o HIV / Aids serijom spektakularnih akcija i kampanja.

Ekspedicija koja je upravo završena, “Move the World” (“Pokreni svet”), prevazišla je sva očekivanja. Uz podršku Volkswagen Privrednih vozila, Joahim Franc i njegov tim su bili na putu 111 dana. Ukupno 54 zemlje na pet kontinenata i razdaljina od 64,452 km, sa ciljem obraćanja ljudima na temu HIV / Aids, kao i prikupljanje novca za projekte povećanja obaveštenosti ljudi.

Franc i drugi aktivisti su najviše vremena provodili u ekspediciji u pet vozila Volkswagen Amarok. “Standardna vozila sa offroad paketom su postala naše spavaće sobe, dnevne sobe, kuhinje i radne sobe. Uprkos velikom stresu koji nameću duga putovanja, posebno na afričkom kontinentu, Amarok nije pokazao ni najmanje znake istrošenosti u toku celokupnog putovanja. I još jedna zaista neverovatna stvar je da smo mi čak i nakon skoro 65.000 km i dalje sedeli veoma udobno kao i na početku putovanja. Nijedan od vozača se nije žalio na bolove u leđima, uprkos vožnji i do 1.400 km dnevno”, rekao je vođa ekspedicije Joahim Franc, pun pohvala za Amaroka.

Na kraju ekspedicije, vozila će u potpunosti biti demontirana u istraživačke svrhe. “Mi smo apsolutno zadovoljni performansama Amaroka. Vozila su stvarno odlično preživela test velikog stresa i mi ćemo sada istražiti koja od komponenti vozila i delova su posebno bili izloženi velikim opterećenjima”, objašnjava Harald Schomburg, član Upravnog odbora za menadžment brenda Volkswagen Privredna vozila za prodaju i marketing.

Sa povratkom u Frankfurt, ekspedicija sa vozilima se možda završila, ali ekspedicija za pokretanje svesti ljudi o sidi se još uvek nije završila, niti će uskoro. Važna stvar je da se iz uspeha ovog poduhvata izvuče novac putem sponzorstava i donacija. Cilj je da se promovišu specifični projekti, a posebno da se postavi Internet platforma, koja će biti dostupna kao vrsta informacija i razmena iskustava, i to za sve organizacije zainteresovane da pruže podršku putem koncepta i ponuda u borbi protiv HIV / Aids.