Volkswagen

Svetska premijera modela up! iz Volkswagena

Volkswagen je sa kompaktnim vozilima ispisaoistoriju. Sada se najuspešniji nemački proizvođač automobila na svetskoj premeri u sklopu međunarodne izložbe automobila u Frankfurtu na Majni pokazao sa svojim novim malim vozilom: up!. Specijalist za gradsku vožnju sa četiri sedišta harizmatične pojave i velikog potencijala. U Nemačkoj novi up! se može naručiti od 13. oktobra.

Na minimalnoj površini (dužina od 3,54 m) up! nudi mesta za četiri osobe i veoma efikasne pogonske tehnologije (2 benzinska motora snage 44 kW / 60 KS i 55 kW / 75 KS, motor na zemni gas snage 50 kW / 68 KS, te dva nova menjača). Potrošnja 60-KS verzije sa Blue-Motion tehnologijom (između ostalog sa start-stop sistemom) iznosi svega 4,2 l/100 km. Kao prvo vozilo svoje klase u svetu, kompletno novo koncipirani up!, opcijski će se moći naručiti sa automatskom City funkcijom kočenja u nuždi.

U zavisnosti od budžeta i potreba, na raspolaganju su tri verzije opreme: take up!, je osnovna, move up!, je orijentisana na komfor, te high up!, koja je ujedno i top verzija. Odmah pri uvođenju na tržište biće na bazi verzije high up! u ponudi i dva oplemenjena modela: up! black i up! white. A to je tek početak. Naime, up! će dobiti pojačanje.