Volkswagen

Specijalni model povodom 30-godišnjice: Caddy Edition 30

Za 30-godišnjicu uspešnog modela Caddy sledeće godine, Volkswagen Privredna vozila prikazuje jedan uzbudljivi model na Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu: koncept vozilo Caddy Edition 30.

Ovaj Caddy je specijalni model sa crnim krovom, mašinski ispoliranim alu felnama, luksuznim enterijerom i snažnim motorom.

Godine 1982. lansiran je Caddy na evropskom tržištu, tada kao pick-up baziran na modelu Golf Mk1. Skoro 30 godina kasnije, Caddy je sada već potvrđeni glavni igrač na tržištu kompaktnih i gradskih dostavnih vozila, sa preko 1,5 milliona prodatih vozila do današnjeg dana. Bilo da je za mlade porodice, firme koje vrše isporuke ili za trgovce, Caddy ima konstantno rastući broj obožavatelja. To je dobar razlog za proslavu 30-godišnjice ove game u pravom stilu sa specijalnim izdanjem modela: Caddy Edition 30.

U pogledu spoljašnjosti, Caddy Edition 30 se razlikuje od drugih Caddy modela zbog krova ofarbanog u sjajnu crnu boju, krovne šine su takođe u sjajnoj crnoj boji i mašinski ispolirane alu felne od 17 inča. Činjenica da je ovo specijalno izdanje modela se takođe može uočiti na kliznim vratima, zadnjem delu vozila i pragu. Dostupno je 5 boja karoserije koje se sve dobro slažu sa crnim krovom, tako da kupci mogu da odaberu imeđu: Candy bele, Reflex srebrne, Salsa crvene, Primavera zelene ili Sunny žute.

Što se tiče unutrašnjosti, u verzijama sa pet ili sa sedam sedišta, ona je sportskog dizajna, visokog kvaliteta, sa sedištima od Alcantara tapacirunga, multifunkcionalni volan, menjač i ručna kočnica su obloženi kožom, poluautomatski klima uređaj (Climatic) i zatamnjena stakla koja stvaraju prijatnu atmosferu.

Na sajmu u Frankfurtu se pojavio Caddy Edition 30 koji ima najsnažniji motor ikad ugrađen u serijski model Caddy: 125 kW / 170 KS 2.0 TDI sa DSG, koji ubrzava kompaktni MPV do maksimalne brzine od 196 km/h i stvara ogromnu trakciju sa obrtnim momentom od 350 Nm, čineći ovaj specijalni model najdinamičnijim Caddy-jem ikada.