Volkswagen

Škorpion na točkovima: Volkswagen Scorpions-Amarok

Izgleda skoro isto kao škorpion na točkovima: Scorpions-Amarok, koji su Volkswagen Privredna vozila proizveli za muzičara Rudolfa Šenkera je pravi novitet. Oslikani pick up, sa repom škorpije u zadnjem delu koji se automatski produžuje i više od 120 LED svetala čine ovaj pickup pravim rokerskim automobilom. Ovo vozilo je nastalo kao rezultat ideje osnivača grupe, Rudolfa Šenkera.

Škorpion na točkovima: Scorpions-Amarok
“Naša prva reakcija je bila da su ljudi poludeli kada su nam rekli da Amarok moramo da promenimo tako da liči na škorpiona”, rekao je Dirk Zajfrid, direktor tehničke službe za proizvodnju alata pri Volkswagenu u Braunšvajgu. Za vreme Dakar relija u Čileu početkom ove godine i na prezentaciji Amaroka za novinare u argentinskom gradu Bariloche nakon toga, muzičar i članovi njegovog benda su upoznali novi pickup iz Volkswagena.

Škorpion na točkovima: Scorpions-Amarok
Jednog dana Šenker je imao jednu od njegovih čudnih fantazija. “Mora da je moguće napraviti Amarok tako da izgleda kao škorpion, sa repom koji se može savijati gore i dole“. Tomasu Amonu, zaduženom za press i VIP vozila pri sektoru za razvoj Volkswagen Privrednih vozila nije trebalo dugo vremena da se odluči: Inspirisan i entuzijasta u pogledu ideje, on se jednostavno odmah bacio na posao. Doveo je bivšeg kolegu zaduženog za razvoj prototipa Dirka Zajfrida i Jerga Drekslera, izvršnog direktora marke VW zaduženog za specijalne projekte i smelo su počeli sa radom na tajnom projektu koga su nazvali “Scorpions-Amarok“.

Škorpion na točkovima: Scorpions-Amarok
Vozilo je Volkswagen Amarok Highline u “Reflex Silver Metallic” boji sa TDI motorom od 2.0-litre i 163 ks. Novi Volkswagen pickup troši samo 7.6 litara goriva na 100 km, pri čemu je tako najekonomičniji u svojoj klasi. Eksperti u Volkswagenu su radili sa puno volje i elana, i za vreme praznika, ostajali su nakon radnog vremena, trudeći se da ideju Rudolfa Šenkera pretvore u stvarnost, a da ujedno garantuju provereni Volkswagen kvalitet.

Škorpion na točkovima: Scorpions-Amarok
Veoma brzo je postalo jasno da se karoserija škorpiona najbolje može ofarbati pištoljem za farbanje, tako da su Ammon i njegov tim odvezli Amarok u Cottbus, stručnjacima u “Niedergesäß”, gde su oni proveli tri nedelje na restilizovanju ovog pickupa. Rudolf Šenker i njegov bend su uzbuđeni zbog njihovog novog vozila. “Ovo je najbolje vozilo koje sam ikada video. To je pravi Rock`n`Roll na četiri točka“, izjavio je Šenker.