Volkswagen

Projekat “Quicar – Iznajmite Volkswagen”

Projekat iznajmljivanja automobila “Quicar – Iznajmite Volkswagen” će biti lansiran u Hanoveru 16. novembra. Volkswagen proizvodi 200 specijalno brendiranih Golf BlueMotion modela dostupnih za kratkoročno rentiranje, i to sa 50 stanica raspoređenih u gradskoj oblasti.

Dodatnih 70 vozila će biti na rapolaganju za dugoročno iznajmljivanje u okviru programa “Quicar Plus”. Oba programa karakterišu raspoloživost vozila, fleksibilni, jeftini tarifni sistemi i jednostavna upotreba.

Sredinom novembra počinje ovaj projekat: 200 vozila Golf BlueMotion sa plavim i belim Quicar brendiranjem biće dostupno za iznajmljivanje na centralnim lokacijama u Hanoveru. Pored programa kratkoročnog iznajmljivanja, Volkswagen će ponuditi i program “Quicar Plus”, šemu dugoročnog iznajmljivanja sa 70 vozila. “Volkswagen se odlično uklapa u program iznajmljivanja automobila. Quicar će mnogim ljudima, počevši od studenata do velikih porodica i trgovaca, omogućiti individualnu urbanu mobilnost. Quicar takođe pokazuje koliko funkcionalna, ekonomična i povoljna mobilnost iz Volkswagena može da bude”, rekao je Kristijan Klingler, član Upravnog odbora za prodaju i marketing za brend VW Putnička vozila. On dodaje: “Sa Quicar-om nameravamo da postanemo ključni faktor u gradskoj mobilnosti u Hanoveru”.

Iznajmljivanje automobila iz Volkswagena: Quicar lansiran u Hanoveru
Grad Hanover pozdravlja početak programa “Quicar”. Štefan Vajl, gradonačelnik Hanovera, ističe: “Šema Volkswagen iznajmljivanja vozila je idealna za Hanover. Ona dopunjuje koncept mobilnosti ovog grada, koji je baziran na ekološki odgovarajućem miksu svih sredstava transporta.

U velikom gradu sa odličnim sistemom javnog prevoza, program kratkoročnog iznajmljivanja ekoloških vozila predstavlja idealnu dopunu”.

Quicar flota se sastoji od 200 vozila Golf BlueMotion. Oni imaju TDI motore od 1.6 litara, sa prosečnom potrošnjom od samo 3.8 litara/100km, što odgovara CO2 emisijama od samo 99g/km, što Quicar čini jednim od najekonomičnijih flota vozila za iznajmljivanje.

U početku će Quicar vozila biti dostupna u celom gradu, na 50 lokacija, a nešto kasnije broj lokacija će se povećati na više od 100.

Quicar tarifni sistem ima atraktivne cene, što korisnicima olakšava praćenje troškova. Taksa za prvu prijavu u Quicar Shop iznosi 25 evra. Studenti plaćaju samo 15 evra. Minimalni period iznajmljivanja je 30 minuta, pri čemu se plaća 6 evra za prvih 30 minuta i 20 centi za svaki dodatni minut. Gorivo i osiguranje su uključeni u trošak rentiranja. Sva vozila će imati puno kasko osiguranje. Korisnici koji sami napune gorivo će biti nagrađeni dodatnim vremenom za sledeće iznajmljivanje. Kartica za gorivo koja se nalazi u pregradi za odlaganje sitnica se može koristiti za besplatnu dopunu goriva.

“Quicar Plus” je dodatni program koji nudi širok asortiman vozila i duži period rentiranja. Minimalni period rentiranja za Quicar Plus je deset sati, što znači da je ovaj program pogodniji za duža putovanja. Dostupna vozila obuhvataju dva od poslednjih Volkswagen modela. Model up! je dostupan za 30 evra od 8 do 18h. Za isti period nova Buba košta 40 evra.