Volkswagen

Prodato 3,5 miliona DSG menjača

DSG je globalno uspešna priča: 3.4 miliona jedinica automatskih menjača je proizvedeno samo u Kassek fabrici – za brendove kao što su Audi, SEAT, Škoda, Volkswagen komercijalna vozila i Volkswagen. Dodatnih 150,000 jedinica je proizvedeno u Daliji(Kina).

DSG menjač sa dvostrukim kvačilom razvijen od strane Volkswagen-a, kombinuje pogodnosti automatskog prenosa brzine sa efikasnošću manuelnog menjača. Dva kvačila garantuju da je proces menjanja brzine neverovatno brz. Volkswagenov DSG je postao senzacija automatske transmisije, ujedinjujući lako prebacivanje brzina, smanjenu potrošnju goriva i sportsko ponašanje motora.

Daleke 2003. svet se susreo sa dvo-kvačionom transmisijom kada je predstavljen Volkswagen-ov 6-stepeni DSG koji je inicijalno bio ugrađen u Golf R32 i u Audi TT. Ovim su DSG – ovi pobednički dani tek počeli.

DSG se danas ugrađuje u sve serije Volkswagen-ovih modela, upravo zato što je od 2008. godine 7-stepeni DSG je dostupan i za motore manje zapremine do 125KW snage i 250 Nm obrtnog momenta. 2009. godine Volkswagen uvodi i DQ500, još jedan model u DSG liniji proizvoda, koji omogućuje automatsku transmisiju vlasnicima većih vozila i motora(do 500 Nm obrtnog momenta), npr. Audi TTRS.