Volkswagen

Polo dobio najveću ocenu na japanskom NCAP crash testu

Na japanskom NCAP testu, Polo je nagrađen sa najvećim brojem bodova, sa “šest zvezdica plus” za bezbednost putnika. Volkswagen se pokazao uspešnim u ukupno tri različita crash testa i ocenjen je kao najbolje uvozno vozilo na japanskom tržištu.

Bezbednost vozača i suvozača su testirani pri prednjem udarcu pri brzini od 55 km/h, pri ublaženom udarcu u prednjem delu pri brzini od 64 km/h i pri bočnom udaru pri brzini od 55 km/h sa prikolicom težine od 950 kg. Polo je dominirao u celokupnoj klasifikaciji sa vrhunskim ocenama u svim kategorijama za bezbednost vozača i suvozača. Manja opterećenja glave, vrata, grudi, gornjeg dela, kao i donjeg dela nogu su dokazale odličnu bezbednost modela Polo i donele mu još jedan dodatni “Plus” u evaluaciji.

Iako nije ulazilo u ocenjivanje za šest zvezdica, Polo je takođe imao dobre rezultate na testu za putnike na zadnjim sedištima. Polo je osvojio 4 od maksimalno 5 nivoa.

Polo je bio izuzetan i na testu sa kočenjem; i na suvom i na mokrom drumu ostvario je najkraće kočenje. Sa brzinom od 100 km/h Polo se zaustavio nakon samo 39.5 i 40.8 metara. Obavljeni su dodatni testovi za bezbednost putnika i za upotrebljivost sigurnosnih pojaseva.

Ubrzo nakon lansiranja na tržište, Polo je takođe dobio vrhunske ocene sa pet zvezdica na EuroNCAP testu za bezbednost putnika, dece i pešaka.

Aktuelni model Polo se prodaje na tržištu od kraja juna 2009., i to veoma uspešno. Na globalnom nivou je prodato preko 728.000 ovog kompaktnog vozila.