Volkswagen

Passat Alltrack sjedinjuje segmente putničkih vozila i SUV

U protekle četiri decenije proizvedeno je više od 15 miliona Passat-a. Pored njegovih mnogobrojnih kvaliteta, uspeh Passata se može pripisati i velikom broju verzija ovog modela. Sada Volkswagen proširuje seriju sa još jednim specijalnim modelom: Passat Alltrack.

Ova nova verzija je u ponudi kao karavan i on popunjava jaz između konvencionalnog Passat Karavana i SUV modela kao što je Tiguan. Obrazloženje za to je što mnogi vozači koji automobil koriste kao vučno vozilo, ili u lakšim situacijama na terenu, žele da imaju svestrano, sportsko i veoma prostrano putničko vozilo koje je dobrog kvaliteta. Za ovu klijentelu Volkswagen je kreirao model Passat Alltrack. U poređenju sa porodičnim Passat karavanom, novi model ima nove branike u stilu SUV vozila. Njegov veliki ugao pristupa, ugao odvoza i veće odstojanje od tla čine ovaj model odličnom alternativom za SUV vozila za vožnju na neasfaltiranim putevima.

Dva benzinska motora sa turbo punjenjem i direktnim ubrizgavanjem (TSI) sa 118 kW/160KS i 155 kW/210 KS i dva turbo dizel motora (TDI), takođe sa direktnim ubrizgavanjem sa 103 kW/140 KS i 125 kW/170KS na raspolaganju su kod novog modela Passat Alltrack. Dve najsnažnije verzije od 170KS TDI i 210KS TSI, imaju 4MOTION pogon na sva četiri točka u standardnoj opremi i prenos sa duplom spojnicom (DSG). Za model Passat Alltrack od 140KS TDI, Volkswagen će u ponudi imati pogon na sva četiri točka kao opcional.

Koliko ekonomično funkcionišu zajedno motori ovog modela sa inteligentno regulisanim 4MOTION pogonom na sva četiri točka ilustrovano je pomoću dva TDI motora: verzija od 140KS ima malu kombinovanu potrošnju goriva od 5,5l/100km (ekvivalent 150g/km CO2), dok je potrošnja verzije od 170KS 5,8l/100km (ekvivalent 152g/km CO2). Passat Alltrack će imati debi na sajmu automobila u Tokiju (03.12. do 11.12), a lansiranje ovog modela na tržište je planirano početkom 2012. godine.