Volkswagen

Euro NCAP: Golf Cabriolet i Jetta ekstremno sigurni

Uz maksimalnih pet zvezdica Euro NCAP je nagradio novi Golf Cabriolet i Jettu za zaštitu putnika, dece i pešaka. Time su novi Golf Cabriolet i Jetta potvrđeno najsigurniji automobili u svojim klasama.

Pokazali su se izvrsnim u kategorijama zaštite odraslih osoba, sa osvojenih 96 odnosno 94 procenta. Izvrstan rezultat postigli su za sigurnost pri frontalnim i bočnim testiranjima na sudare. Ipak, nisu samo odrasli bezbedni i zaštićeni u novom Golfu Cabrio i Jetti: crash test je otkrio izvanrednu zaštitu i za decu u dobi od 18 meseci i 3 godine.

U kategoriji zaštite pešaka, branik novog Golfa Cabriolet i Jette pružio je vrhunsku zaštitu za donje ekstremitete pešaka zbog čega je osvojio maksimalan broj Euro NCAP bodova. Golf Cabriolet, osim toga, postiže sjajne rezultate kod zaštite glave dece-pešaka, tako što je gornji do prednje haube sposoban ublažiti posledice udarca glavom.

I u području podrške sigurnosti oba su Volkswagena naprosto impresivna sa veoma dobrih 71 procenata. U ovom delu Euro NCAP nije ocenio samo podsetnik nezakopčanog sigurnosnog pojasa, već i standardno korišćenje regulacije vozne dinamike (ESP); pomenuta dva sistema deo su standardne opreme, kako kod Golfa Cabrio tako i kod Jette.