Volkswagen

“App My Ride Contest” – Volkswagen dodeljuje nagrade najboljima

Pobednik takmičenja “App my Ride Contest” je proglašen: “DUDE” je dospeo na sam vrh u okviru takmičenja za aplikacije u vozilu -aplikacija koja sa vozačem komunicira na šaljiv način i sa podrškom. Priznati skup stručnjaka je nagradio najbolju među 100 ideja koje su poslate.

Na drugom mestu je izumitelj aplikacije “Re-Action“. Ova igra za reflekse čini da pauze u vožnji kao što su zastoji ili čekanje na semaforu prođu brže. Nasuprot tome, aplikacija “Twitter Map, Heat of Conversations” koja je na trećem mestu, koristi “Twitter” komunikacionu platformu kako bi vozaču prikazala događaje koji su dešavaju u njegovoj neposrednoj blizini. Dodatno uz to, aplikacija ga po zahtevu tamo i usmerava.

Pored ovoga, Volkswagen je dodelio nagrade za kreativnost u kategorijama Najbolje ideje, Nagrada za studente i Najbolja javna aplikacija. Pored gotovinskih i negotovinskih nagrada, sa 14.000 Eur ukupnog iznosa, jedna od nagrada će biti i praksa koja će se održavati u Centru Volkswagen Grupe za istraživanja u Tokiju, Šangaju, Kaliforniji ili Volfsburgu.

Digitalne aplikacije postoje kako bi vozačima Volkswagen vozila ubuduće olakšali svakodnevne vožnje. “Bilo da se vozači nalaze na benzinskoj pumpi, u restoranu ili garaži, one služe za ispunjenje individualnih želja i potreba u našem svakodnevnom mobilnom životu, i to bez ikakvih komplikacija i ometanja u vožnji”, objasnio je Prof. Dr Jirgen Leohold, direktor centra za istraživanje Volkswagen Grupe i član žirija u okviru ovog takmičenja. Pored njega u žiriju su se našle i njegove druge kolege iz Volkswagena, zatim sa Stanford univerziteta i nekih časopisa.