Volkswagen

«WAU» – Volkswagen Touran je najbolji prijatelj svakog psa

Nakon Passata prošle godine i na «dogs» Awardu 2011. godine ponovo je Volkswagenovo vozilo izbilo u prvi plan: stručni žiri proglasio je Tourana najprikladnijim automobilom za pse 2011. godine».

Obrazloženje žirija: «U potrazi za idealnim vozilom za vlasnike pasa morali smo ocenjivati opremu, visinu ulaza u vozilo kao i potrošnju goriva. Budući da je u svim navedenim kategorijama izvrstan, izbor je pao na VW Tourana – koji je pravi ekološki aktivista.»

Važan kriterijum vlasnika pasa i žirija je sigurnost za psa i vlasnika. Solidna pregradna mreža između putničkog i prtljažnog prostora stoga je bila takođe prednost Tourana, baš kao i originalna kadica za prtljažnik koja je precizno prilagođena konturama prtljažnika, može se oprati i ne klizi. Druga prednost je poseban komfor koji nudi niža visina ulaza u vozilo koja je postavljena na 59 centimetara.

Takođe odlučujući kriterijim bio je ekološki aspekt i potrošnja goriva. Uz prosečnu potrošnju goriva od 4,6 l / 100 km (analogno 121 g/km CO2) VW Touran TDI sa BlueMotion tehnologijom (77 kW /105 KS) imao je najbolji rezultat među monovolumenima sa 7 sedišta. Još jedna novost u ovom segmentu vozila je TSI EcoFuel motor (110 kW / 150 KS) nove generacije vozila. Radi se o motoru na zemni gas sa dvostrukim punjenjem sa ekstremno niskim vrednostima potrošnje i emisije. Nijedan automobil sa serijskim pogonom ne zagađuje manje životnu okolinu.

VW Touran je sa 1,13 miliona prodanih primeraka najuspešnije prodavani nemački monovolumen, a između ostalog i «pojam» porodičnog automobila