Automobili

Treći dan Sajma automobila

Treći dan Sajma automobila proteći će u znaku akcija posvećenih bezbednosti u saobraćaju.

U 10 časova i 30 minuta na otvorenom prostoru počinju “Dečije olimpijske igre” u poznavanju saobraćajnih propisa. Učestvuju deca uzrasta od 6 do 11 godina, iz oko 40 lokalnih samouprava i gotovo 200 osnovnih škola i predškolskih ustanova. “Dečije olimpijske igre” su deo projekta “Nacionalna kampanja bezbednost dece u saobraćaju” koje se prvi put realizuje ove godine s idejom proširenja na učešće svih gradova i opština Srbije.

Autori i organizatori projekta su Udruženje za bezbednost saobraćaja Srbije i “Network media”, a pored edukativnog programa pripremljeni su i zabavni sadržaji. Biće organizovan niz interesantnih programa za najmlađe, poput likovnih, muzičkih i literarnih radionica, kao i kvizova posvećenih ponašanju u saobraćaju i vožnji automobila iz Slovenije (jumcar) koji su prilagođeni za decu, na poligonu koji je obezbedio Auto-moto savez Republike Srpske.

Pored toga, posetioci Sajma automobila su u prilici da vide 31 novi model, kao i da iskoriste sajamske popuste za kupovinu. Izlagači su proizvode oko 100 kompanija iz automobilske industrije predstavili u Auli, Hali “Master”, halama 1, 3 i 4 i na otvorenom prostoru. Pored toga, nastupaju i lizing kompanije, banke i osiguravajuće kuće.
Generalni sponzor Sajma automobila Kompanija “Dunav osiguranje”, pripremila je specijalne pogodnosti za osiguranje vozila, za sve posetioce.

Sajam automobila traje do nedelje, 16. oktobra, a radno vreme je od 10 do 19 časova.